pátek 26. září 2014 0:00

Praha má svůj první tradiční Bourbon Bar

Od září potěší všechny milovníky bourbonu a whisky tradiční Bourbon Bar, první svého druhu v centru Prahy, který představí zatím nejširší pražskou nabídku bourbonů a whisky na jednom místě. Portfolio 76 jedinečných druhů bourbon whisky čítá 28 klasických bourbonů

 AojdhQxgKZsPrpqEOTVyKhw3LKcSLNHFCiMe3AcGAwFmrLtYLkJlOob1yP-SgdSLrw3gF5k

Od září potěší všechny milovníky bourbonu a whisky tradiční Bourbon Bar, první svého druhu v centru Prahy, který představí zatím nejširší pražskou nabídku bourbonů a whisky na jednom místě. Portfolio 76 jedinečných druhů bourbon whisky čítá 28 klasických bourbonů, nechybí zde vyhlášené značky jako např. Woodford, Maker’s Mark nebo Blanton’s, dále 16 druhů whisky z USA a Kanady, 30 druhů whisky ze Skotska a Irska a dokonce 2 japonské whisky. Nabídka baru bude postupně rozšiřována o další jedinečné značky z různých koutů světa.

Kromě výběru vyhlášených bourbonů a whisky nabídne Bourbon Bar také jedinečné koktejly – řadu z nich připravených podle vlastních receptur, další alkoholické a nealkoholické nápoje a výběr netradičních pokrmů, například Krabí miniburgery s omáčkou Marie Rose nebo místní specialitu Bourbon Bar Burger.

Bourbon Bar se nachází v lobby Prague Marriott Hotelu v ulici V Celnici 8, v Praze 1 a jeho ředitel William Boulton-Smith uvádí: „Myšlenka nového baru vznikala přibližně půl roku a konceptem bourbonu a whisky jsme chtěli Pražanům i turistům nabídnout volbu, která mezi dosavadními pražskými bary chyběla.“

Předním mužem Bourbon Baru je Tomáš Toka, hlavní barman, jenž své zkušenosti sbíral jak ve vyhlášených českých podnicích, tak v zahraničí. Tomáš absolvoval řadu speciálních školení, mezi jinými je jediným českým absolventem Cointreau Academy, a jedním ze dvou českých absolventů Metaxa Academy. Účastnil se také řady prestižních soutěží, v nichž mu jeho dovednosti přinesly velice kvalitní umístění - 3. místo v Bacardi Cup, 3. místo v T.G.I. Friday´s a účast ve finále Havana Grand Prix.

O Bourbon Baru Tomáš říká: „Naším cílem je vytvářet jedinečnou atmosféru, podpořenou profesionálním personálem, skvělým servisem a netradičními nápoji. Základním principem je pro nás spokojený zákazník, který si z každé návštěvy odnese jedinečný zážitek a rád se k nám bude vracet.“

V příjemné atmosféře Bourbon Baru si na své přijdou jak pánové, tak dámy – široká nabídka nápojů a koktejlů uspokojí přání i těch nejnáročnějších znalců. Tomáš doporučuje: „Pro pány bych navrhoval silnější varianty bourbonů jako je Maker´s Mark, který má 45 % alkoholu. Dámám můžeme nabídnout lehčí variantu bourbonu, jako například Wild Turkey, nebo ovocnou variantu Jim Beama,

případně některý z řady speciálních koktejlů. V nápojovém lístku máme například twisty na klasické

staré receptury míchaných nápojů,“ a dodává: „Bourbon také skvěle doplňuje pokrmy a ke každé části menu baru od aperitivu až po digestiv jsme schopni připravit odpovídající nápoj. Například marinovaná žebírka se salátem lze výborně spojit se svěžím nápojem Berry smash, což je kombinace bourbonu, ovoce, máty, cukru a limetové šťávy.“

Díky několika různým variantám posezení v baru a soukromým zónám poskytne bar své zázemí nejen společenským setkáním, ale také byznysmenům při pracovních schůzkách.