čtvrtek 25. září 2014 0:00

Nalaďte se na Vánoce

Vinohradské Ola Kala Bistro zahajuje pestrý podzimní kulinářský program. Podnik vyznamenaný pochvalou od Michelina připraví pro své hosty nejen oblíbené svatomartinské degustační menu určené na 11. listopadu, ale též unikátní husí hody, které budou následovat týden poté. Nejzajímavější novinkou podzimu ovšem bude sváteční adventní menu.

Drubezi pastika a peceny fik - Vanocni menu

Vinohradské Ola Kala Bistro zahajuje pestrý podzimní kulinářský program. Podnik vyznamenaný pochvalou od Michelina připraví pro své hosty nejen oblíbené svatomartinské degustační menu určené na 11. listopadu, ale též unikátní husí hody, které budou následovat týden poté. Nejzajímavější novinkou podzimu ovšem bude sváteční adventní menu.

„To je zajímavý trend, který jsem objevil v loňském roce v Londýně, kde se spousta rodin či přátel schází v předvánočním čase v restauracích, kde pro ně připravují speciální vánoční či lépe řečeno adventní menu. Lidé si tam chodí užít sváteční atmosféru a oslavit předvánoční čas s přáteli u dobrého jídla a vína,“ vysvětluje majitel a šéfkuchař Ola Kala Bistro Michal Nikodém, který podobnou vánoční nabídku připraví také ve své restauraci.

Kachni konfit br. salat - vanocni menu

V rámci adventního tříchodového menu bude Michal Nikodém podávat paštiku z drůbežích jater s pečenými fíky a ořechy ve slaném karamelu, kachní konfit s bramborovým salátem s cizrnou a ořechový koláč s rumovou zmrzlinou s javorovým sirupem. Cena celého slavnostního menu bude činit 475 korun.

Další kulinární zajímavosti jsou naplánované na samotný závěr roku.

5MJlq7xzhvXI 5KB5YueDbM

Přímo na Štědrý den si mohou hosté Ola Kala Bistro vyzkoušet, jak chutná tradiční Vánoční menu připravené profesionálním kuchařem. O dva dny později bude na programu Štěpánská večeře připravená s párováním zajímavých vín a poslední den roku bude v Ola Kala Bistro probíhat tradiční Silvestrovská galavečeře.

www.olakalabistro.cz