úterý 9. únor 2016 0:00

Valentýn oblečen do čínského kabátu

Každá země má svou kulturu a kouzlo. Máme to štěstí, že hranice pro tohle neexistují. Jak k nám přišel Valentýn svátek zamilovaných, tak tu máme ve stejný čas Čínský Nový rok. Je jen na každém, co mu bude dělat radost a čemu chce věřit.

8. února 2016 začíná Čínský Nový rok a kde jinde ho oslavit než v Asian Temple. Tento rok bude ve znamení Opice a živlu Ohně. Toto spojení očekává rok nabitý příznivými událostmi.

 

Nový rok v Číně má charakteristické znaky, a to uklizení celého domu po zimě, tedy ve starém roku. První dny nového roku se naopak nesmí uklízet, aby se nevymetlo štěstí z domu. Vše by mělo být nazdobeno do červených barev. Všude by měli být květiny, zejména lotosy, jako symboly nového života a mandarinky pro zajištění štěstí.

 

V neposlední řadě je to setkávání se s rodinou, přáteli u dobrého jídla, které obsahuje dané suroviny, kvůli jistotě úspěšného nového roku. Asian Temple na toto samozřejmě myslí a v období od 8. do 14. února je připraveno speciální novoroční menu, na kterém si dal záležet šéfkuchař Gerardus Ari Munandar.

 

Jiná kultura, jiné místo, jiný svět... To je Asian Temple.

 

ASIAN TEMPLE RESTAURANT Bílkova 13, 110 00 Prague 1, Czech Republic Otevírací doba / Open: Po -Ne / Mon - Sun 11: 30 - 1:00
Tel.: +420 222 311 659, +420 725 502 529, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. WWW.ASIANTEMPLE.CZ

 

CHINESE NEW YEAR´S MENU

 

DIM SUM BASKET

Mix krevetových a vepřových knedlíčků vařených na páře

Shiu mai, har kau, xiao long bao, jiao zi

 

SPRING ROLLS

Jarní závitky plněné kuřecím masem, skleněnými nudlemi, houbami a zeleninou

Filled with chicken, glass noodles, mushroom and vegetables, sweet and sour dip

 

LETTUCE WRAPS

Dušené kuřecí maso s okurkou a pomelem v listu salátu

Braised chicken, cucumber and pomelo in lettuce leaves

 

ROAST DUCK

 

Beijing palačinka plněná pečenou kachnou, jarní cibulkou, okurkou a hoi sin omáčkou

Beijing pancake, spring onions, cucumber and hoi sin sauce

 

BRAISED PORK BELLY

Dušený bůček v sójové omáčce a zázvoru

Braised pork belly in soya sauce and ginger, steamed bun

I FU MIE SEAFOOD

 

Restované mořské plody s vaječnými nudlemi

Crispy noodles top with stir fried seafood

 

STEAMED FISH

Dušená ryba se zázvorem, jarní cibulkou v sójové omáčce

Steamed Fish with ginger, spring onion and soya sauce

 

STIR FRIED KAI LAN WITH BEEF

Restovaná čínská brokolice s hovězím masem

Beef with Chinese broccoli