čtvrtek 12. květen 2016 0:00

Kulinářský BOSCH FRESH FESTIVAL v Praze láká na lahůdky klasické i extravagantní gastronomie

Největší kulinářský festival, který se letos koná již pošesté, přichází opět do Prahy. Festival dobrého jídla a pití proběhne ve dnech 25. – 26. června v parku na Vítkově. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně.

Co vás čeká

 

o Jedinečná gastronomie s delikatesy z celého světa

o Živé cooking show pod vedením hvězdných kuchařů

o Program pro celou rodinu

 

Nebude chybět

 

Klasická gastronomie – Pokrmy klasické české, ale i zahraniční kuchyně v podání vyhlášených kuchařů

 

Molekulární kuchyně – molekulární kuchyně připravuje pokrmy metodami známými spíše z laboratoří (emulgování, mražení tekutým dusíkem, přidávání různých látek rozkládajících strukturu suroviny), čímž vytváří naprosto nečekané pokrmy. Na Bosch Fresh Festivalu můžete ochutnat například Nitro zmrzlinu z mladého jehličí, připravenou v kapalném dusíku při -196°C

 

Extrémní catering – ochutnejte exotická jídla, jako pochoutka se dá připravit had, krokodýl, zebra nebo žáby. Na festivalu můžete ochutnat například Burger z krokodýla s mango a jalapeňo omáčkou v „crocodile" bulce

 

Hmyzí kuchyně – hmyz se konzumuje napříč celým světem kromě Evropy a tudíž je u nás exotickým gurmánským zážitkem, na festivalu vyzkoušejte třeba Sklípkana růžového (Gramostola rosea) podávaného na mladém salátku

 

A to vše s největšími kuchařskými esy: Zdeněk Pohlreich, Dalibor Navrátil, Oldřich Sahajdák, Petr Ocknecht, Petr Koukolíček, Karolína Kamberská a další...

 

Letos samé novinky

 

Nejenom, že jsme připojili další město – Brno, ale přichystali jsme i další novinky. Letos na vás čekají hned čtyři pódia a novinka, která překvapí hlavně studenty....

 

Bosch cooking stage - hlavní scéna, tradičně nejsledovanější v rámci celého festivalu, se opět promění v živou kulinářskou show s nejlepšími šéfkuchaři. Po celý den zde budou probíhat hodinové show známých kuchařů. Někteří návštěvníci budou vybráni, aby přímo s nimi na pódiu připravili menu o 3 chodech a zároveň je jako první ochutnají. Sommelier vinařství VIA VINI k menu doporučí skvělé víno.

 

Bosch workshop stage – v rámci této interaktivní stage budou čtyři návštěvníci vařit přímo s kuchaři ve vybavených kuchyních. Tuto stage moderuje Sandra Parmová z Prima TV.

 

Grill stage – zde ochutnáte to nejlepší, co se lahůdek z grilu týká. Program této stage moderuje Monika Leová z Prima TV.

Coffee stage - novinka letošního roku, program této stage budou tvořit baristé. Připraví kávu ve všech podobách a chutích, ukážou latté art a nebude chybět prezentace zúčastněných pražíren a partnerů. Hlavní hvězdou bude Roberto Trevisan, který vlastní Školu kávy.

 

Vstup zdarma pro studenty – rádi bychom na festivalu přivítali i mladé lidi zajímající se o gastronomii, proto jsme pro letošní rok připravili ve spolupráci s ISIC nabídku pro všechny držitelé karet ISIC a ITIC a zveme je, aby se na festival přišli podívat ZDARMA a nasáli pohodovou a zážitky nabitou atmosféru festivalu.

 

Překvapení letošního roku

 

Avantgardní kuchař Petr Koukolíček připraví medvědí maso z odlovených, divoce žijících medvědů: „Návštěvníkům festivalu budeme nabízet pokrmy z našeho extrémního cateringu jako jsou speciality z krajty, krokodýla nebo žáby. Letošní novinkou však bude medvědí maso, které bude připraveno podle staroslovanského receptu, ale za použití moderních metod, určitě stojí za vyzkoušení," říká propagátor molekulární gastronomie.

 

Co se bude pít?

 

Gurmánský Bosch Fresh Festival nabídne kromě gastronomických pochoutek také výborné pivo a víno.

 

Kromě menších rodinných pivovarů a minipivovarů se představí Pilsner Urquell, který se stal hlavním pivovarem festivalu a speciálně k této příležitosti uvařil speciální pivo. „V Plzeňském Prazdroji, jakožto hlavním pivovaru Bosch Fresh Festivalů jsme uvařili várku Pilsner Urquell, která bude připravena pro všechny gurmány a gurmety na Bosch Fresh Festivalu v Brně, Plzni, Pardubicích a Praze. Návštěvníci si budou moci vychutnat mistrovsky načepovaný zlatý ležák, jak v klasické, tak v nefiltrované podobě. Dej bůh štěstí a na viděnou na Bosch Fresh festivalu," říká sládek Václav Berka.

 

Hlavním vinařstvím festivalu bude vinařství VIA VINI, které návštěvníkům nabídne tuzemská i zahraniční vína. Jejich sommelier bude vína doporučovat k degustačním menu přímo na hlavním pódiu. „Na festivalu představíme jedinečná vína z butikového vinařství Filip Mlýnek z Dolních Dunajovic, novou řadu bílých vín z Vinařství Skoupil a Červinka. Nebudou chybět biodynamická vína

 

rakouského Vinařství Umathum a nová řada lehkých a svěžích vín Nine and Fine z rakouského vinařství Schwarzboeck s obsahem 9% alkoholu. Pro návštěvníky máme připraveny degustace všech vín na našem stánku na hlavní ploše a velké množství soutěží o vína, pobyty a degustace u našich vinařů. Novinkou bude představení naší nové služby „Vinný kurýr" kde nabídneme vybraná vína z produkce našich vinařů za nejvýhodnější ceny," uvádí Tomáš Čepek, spolumajitel VIA VINI.

 

Kromě VIA VINI se v Praze představí dalších 9 producentů vína, vinařství a vinoték.

 

 

Otevírací doba:

sobota 25. června 10 – 21 hod.

neděle 26. června 10 – 18 hod.

 

Vstupné:

sobota nebo neděle 100,-Kč

ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma

Držitelé platných průkazů ISIC/ITIC mají vstup na Bosch Fresh Festival zdarma Více info na webu www.freshfestival.cz