úterý 31. květen 2016 0:00

Úspěch? To chce hlavně vášeň a nadšení

Co dělá Becherovku tím, čím dneska je? Jsou to vlastnosti, které stály u jejího zrodu a kterých se držíme dodnes. Vášeň, nadšení, nasazení a touha posunout věci kupředu. To vše vložil do genetického kódu naší firmy Jan Becher. Muž, který vyvezl Becherovku do světa, stvořil ikonickou plochou lahev a vybudoval novou továrnu na likéry.

A jeho příběh i dnes ukazuje, že stačí vědět, po čem toužíme, jít si za tím a bude se nám dařit.

 

Přitom ani on to neměl snadné. Čelil mnoha problémům, lidem, kteří mu nepřáli, podvodníkům nebo byrokratům. Nevzdal se. Nezvolil pohodlnější a snazší cestu nebo rovnou ústup. Na Becherovce mu hodně záleželo. A díky tomu je nadšení Jana Bechera, jeho úcta k tradici i odvaha a snaha vystoupit z davu dodnes cítit z výjimečné chuti Becherovky, která se od roku 1807 nezměnila.

 

Jan měl cit pro originální a nečekaná řešení. Snil o prosazení unikatní chuti Becherovky i v dalších zemich, a tak v roce 1867 spatřila světlo světa nová továrna. Byl to on, kdo seznámil svět s Becherovkou. A stál také u zrodu ikonické lahve, s kterou si dodnes celý svět Becherovku spojuje. Ve všem, co dělal, dodnes můžeme spatřit Becherovu vášeň pro alchymii, řemeslo a život.

 

Jedinečný bylinný likér, 13. pramen Karlových Varů, je tak jen důkazem toho, že když víme, co chceme, po čem toužíme, jdeme za tím a dřeme na tom, můžeme dosáhnout čehokoliv.

 

V receptuře na štěstí od Jana Bechera je tajnou ingrediencí vášeň a nadšení pro věc, která nás baví a naplňuje. V Becherovce je tak dodnes ukrytá životní energie Jana Bechera.