pátek 3. červen 2016 0:00

Sýry Rougette speciálně vyrobeny pro grilování se pyšní nejvyšším hodnocením v mezinárodní soutěži

Malebná krajina hor nedaleko Bodamského jezera, kde se sýry Rougette vyrábí, v sobě snoubí tradici a kvalitu výroby i zajímavé mixy chutí. Je to krajina tří států a národů. Atmosféra jezera ledovcového původu s kolonádou z palem a banánovníků navíc připomíná středomořskou atmosféru.

Pár kilometrů odsud se pak po kopcích rozeznívají kravské zvonce a rázem se ocitáme v typicky alpském prostředí. Snad právě proto jsou i sýry Rougette tolik chuťově rozmanité. Jsou lahodné a patříte-li mezi milovníky letního grilování, pak je skutečná pochoutka letní pohody právě pro Vás.

 

Grilovací jemně vyzrálý ušlechtilý sýr je díky své speciální konzistenci vhodný pro tepelnou úpravu na grilu či v troubě. Vychutnat si jej můžete doma nebo na terase při zahradním grilování s přáteli či rodinou. Sýrová delikatesa nezklame ani svou rychlou přípravou. Muž tak může okouzlit svoji vyvolenou, žena svou drahou poličku, protože kromě chutné večeře bude mít čas i na sebe a něho. Na výběr máte ze tří variací.

 

Rougette chilli, kořeněný tedy pikantní se skvěle hodí ke skleničce dobře vychlazeného piva nebo vína. Dále přírodní Rougette natur grilovací sýr a pak bylinkový. Rougette byl speciálně vyroben pro grilování. To znamená, že nepraská a nevytéká. Bylinky a koření jsou uvnitř, čímž je dosaženo vyvážené chuti. Grilovací sýry kombinujte s čerstvým pečivem, zeleninou nebo podle vlastního uvážení a chutí.

 

Pro letní období přinášíme několik rychlých a lahodných receptů. Výrobce sýrů Rougette získal nejvyšší ocenění World Cheese Award (WCA). Poprvé za 25 let byl německý sýr vyznamenán nejvyšším oceněním v největší mezinárodní soutěži tohoto druhu v anglickém Birminghamu.

 

„K distribuci sýrů Rougette do České republiky jsme se rozhodli jak na základě jejich vynikající chuti, tak na základě kvality ingrediencí, ze kterých je sýr vyroben. A také proto, abychom přinesli milovníkům grilování více možností a chutí," říká Martin Kincl, marketingový manažer značky Rougette.

 

„Speciální technologie výroby sýrů, vyráběných se záměrem jejich přípravy na grilu, zachovává sýru všechny jeho chuťové vlastnosti. Grilovací sýry na trh dodáváme od dubna letošního roku ve třech příchutích. Rougette grilovací sýr z balení jednoduše vyjmete a dáte na gril tak, jak je. Tento je v příchutích chilli, přírodní a bylinkový. Na grilu ponecháte sýr cca 10 minut a můžete hned konzumovat a nebo lze připravit jako součást zajímavé variace. Několik receptů jsme připravili a dovolujeme si Vám je nabídnout, " dodává Martin Kincl.

 

Jak správně při přípravě sýru na gril Rougette postupovat?

 

Pečeme 8-12 minut do požadovaného zhnědnutí. Jedná se o sýry výborné chuti a kvality, s jednoduchou přípravou, kdy se výrobek nemusí balit do alobalu, ale položí se přímo na rošt. Výrobek není třeba přidáváním omáček a koření dochucovat, ochucený je již od výrobce. Záleží na momentální chuti každého jednotlivce. Variovat lze kombinace jednotlivých příchutí. Sýry jsou bez laktózy.

 

Od roku 1988 jsou v Birminghamu každoročně udělovány světové ceny sýrů World Cheese Award (WCA). Od roku 2005 se jedná o největší mezinárodní soutěž tohoto druhu. V roce 2013 bylo do soutěže přihlášeno téměř 2 800 sýrů celkem z 30 států. Kvalitu sýrů hodnotilo v Birminghamu téměř 250 osob renomované odborné poroty s mezinárodním obsazením a německý výrobce sýrů Rougette byl oceněn hned několika zlatými a super-zlatými. Bylo to poprvé za 25 let, kdy byl německý sýr vyznamenán nejvyšším oceněním.

 

Výhradním distributorem sýrů Rougette pro Českou republiku je společnost ALIMPEX FOOD a.s., Sýry Rougette na gril v gramáži 2x 90g jsou k dostání na pultech obchodů běžně za 89Kč. V akci je nakoupíte za 69Kč.

 

Několik receptů pro nadcházející období:

 

ROUGETTE – Grilovací sýr natur na orestované zelenině s rukolou - recept pro jednu porci

 

Ingredience:

1 ROUGETTE grilovací sýr natur

Směs zeleniny na grilování, na proužky nařezaná paprika různých barev, na tenko nakrájené plátky cukety a cherry rajčátka

Nakládané olivy

Čerstvá rukola

Tymián, rozmarýn nebo oregano

Piniové oříšky

Olivový olej

Sůl a pepř

Ocet Balsamico

Limetková šťáva

 

Příprava

 

Připravíme krémovou marinádu z jedné čajové lžičky piniových oříšků orestovaných do zlatohněda, jedné polévkové lžíce dobrého olivového oleje, soli, pepře a trochou bílého balsamikového octa nebo limetkové šťávy. Servírujeme ogrilovaný sýr do zlatohněda, přidáme teplou orestovanou zeleninu, zalijeme připravenou

marinádou. Vše položíme na předem připravenou směs rukoly a bylinek. K pokrmu podáváme bílý chléb a chlazené růžové nebo bílé víno.

 

ROUGETTE - Grilovací sýr natur v parmské šunce - recept pro jednu porci

 

Ingredience:

1 ROUGETTE grilovací sýr natur

1 plátek parmské šunky

2 - 3 zelené chřesty, oloupané a přepůlené

1/2 červené papriky najemno nakrájené na kostičky

1/2 zralého manga, najemno nakrájeného na kostičky

1 čajová lžička najemno nakrájeného zázvoru a citronové trávy

Chilli papričky nadrobno nakrájené kroužky – množství podle chuti a síly

Cukr

Citronová kůra - jemné proužky pro chuť a dekoraci

Lísky bazalky

Sladko-kyselou omáčku – podle chuti

Kari pasta

Sůl a pepř

Olivový olej

Sezamový olej

 

Příprava

 

Zabalíme ROUGETTE grilovací sýr do plátku parmské šunky a ogrilujeme do zlatohněda. Připravíme dip, podusíme najemno nakrájené papriky a mango, přidáme olivový a sezamový olej, na závěr osladíme, přidáme zázvor a ještě cca. 5 minut dusíme. Dip dochutíme tak, že přidáme chilli, sůl, pepř, kari pastu a podle chuti sladkokyselou omáčku. Zelený chřest vylouhujeme ve vlažném olivovém oleji a servírujeme se sýrem, dipem, citronovými proužky. Dozdobíme kroužky z chilli papriček a lístky z bazalky. K pokrmu se výborně hodí křupavá bageta a suché bílé víno.