čtvrtek 14. červenec 2016 0:00

Sladké pečení s olivovým olejem

Milujete sladké a často doma pečete? Připravte si odlehčenou formu dezertu s použitím olivového oleje. Olivový olej si navzdory zažitým mýtům uchovává své pozitivní vlastnosti i při vysokých teplotách, a je proto možné jej použít i na pečení sladkých dobrot, jako jsou sušenky, muffiny, koláče nebo cukroví.

Na chuti nepoznáte žádný rozdíl, těsto bude vláčnější a díky unikátním vlastnostem olivového oleje bude celý dezert zdravější. Přemýšlíte, jaký olej na pečení použít? Vsaďte na Minerva Extra panenský olivový olej. Vyrábí se výhradně lisováním za studena, díky kterému si zachovává vynikající aroma.

 

Je neocenitelným pokladem, který by neměl chybět v žádné kuchyni. Má vynikající chuť čerstvých oliv s příjemným aromatem a velice nízkou kyselost. Kromě lahodné chuti dodává tělu vitamíny, které posilují imunitu a podporují trávení.

 

Cupcakes s olivovým olejem 

 

Počet porcí: 12

 

Ingredience na cupcakes:

 

2 vejce 100 g cukru krupice 120 ml Minerva Extra panenského olivového oleje 120 ml smetany ke šlehání 180 g polohrubé mouky ½ prášku na pečení 1 lžičku vanilkové esence Ingredience na krém: 400 g smetanového Mascarpone 120 ml smetany na vaření 200 g poctivé malinové marmelády

 

Dále potřebujete: 2 mísy ruční šlehač plech nebo silikonové formičky papírové košíčky zdobicí sáček se špičkou mísu na výrobu krému

 

Postup:

 

Troubu předehřejte na 170 °C. Ve velké míse krátce prošlehejte ručním šlehačem vejce s cukrem. Přidejte smetanu a olivový olej a šlehejte až do úplného propojení.

 

V druhé míse promíchejte zbytek suchých ingrediencí, poté obě směsi smíchejte. Vznikne vám hladké řidší těsto, kterým do 2/3 naplníte formičky vyplněné papírovými košíčky. Pečte 20 minut při 170 °C. Upečené cupcakes nechte zchladnout. Poté vyjměte z plechu. Po úplném vychladnutí zdobte krémem a ovocem.

 

Krém:

 

Smetanu a marmeládu pečlivě spojte ručním šlehačem. Šlehač snižte na nejnižší otáčky a přidejte Mascarpone. Krátce prošlehejte do úplného propojení surovin.

 

Do připraveného zdobicího sáčku vložte krém a nazdobte cupcakes. Zdobit můžete podle své fantazie. Vyzkoušejte například čerstvé ovoce a mátu, které vaším cupcakes dodají tu správnou eleganci.