úterý 18. říjen 2016 0:00

Pigi čaj v novém

Jednička trhu, jemnický čaj Jemča, přichází s novinkou – redesignem obalů Pigi jako dárkem k padesátiletému výročí, které oslaví nejoblíbenější a také nejrozšířenější čaj v České republice v příštím roce.

Pigi je prvním porcovaným baleným čajem, který se v tehdy československých domácnostech objevil. Název čaje je v podstatě českou verzí anglického označení Pekoe Golden (tedy P. G. – foneticky pídží). Jedná se o termín, který popisuje kvalitu čajových lístků. Nové webové stránky a také aktivity na Instagramu a Facebooku mají jasný cíl: přenést čajovou nostalgii na mladší generaci.

 

V rámci digitální komunikace se Pigi zaměří na rady a návody, jak si čaj připravit s ohledem na počasí, sezónu i příležitost. Pigi má znovu připomenout hlavní emoci, kterou vždy představoval – rodinnou harmonii a pohodu. A to bude zřejmě také hlavním motivem příběhů a zážitků, které budou moci milovníci čaje Pigi sdílet s dalšími spotřebiteli na stránkách www.pigi.cz a na sociálních sítích (fotografie, recepty apod.).

 

Hlavní sdělení je jasné:

 

Všechny hrnečky milují Pigi!

 

Zavřete oči a vzpomeňte si, jak vám babička v dětství vařila čaj… Tyto nezapomenutelné chvíle si můžete znovu vychutnat s tradičním českým Pigi čajem. Vezměte oblíbený hrneček, dejte vařit vodu a pak už si jen stačí vybrat, jestli máte chuť na klasický černý Pigi nebo ten s příchutí citronu. Ráno z postele skvěle pomůže Pigi čaj zelený nebo zelený s brusinkou. A jestli žádný oblíbený hrneček nemáte, nevadí, protože Pigi chutná skvěle z každého! www.pigi.cz

 

Facebook/pigi čaj

 

V roce 1958 státní podnik Balírny Obchodu Praha zakládá v Jemnici závod na balení potravin, a to včetně čajů. Necelých deset let poté (1967) začíná vyrábět čaj PIGI, který se stává dlouhodobě nejprodávanějším čajem. V polovině sedmdesátých let se již plně specializuje na čaj. Na počátku devadesátých let (1992) je společnost privatizována a výrazně rozšiřuje portfolio o ovocné čaje a speciality. V roce 2006 Jemču, a.s. kupuje britská čajová jednička Tetley (založená v Londýně v roce 1837), která je součástí celosvětového koncernu Tata Group. O čtyři roky později je jemnická pobočka transformována v Tata Global Beverages