pondělí 21. listopad 2016 0:00

Limitovaná edice kávy Tchibo Sumatra Ketiara

Zatoulejte se s limitovanou edicí kávy Tchibo Sumatra Ketiara na obzvlášť exotické místo, a to na ostrov Sumatra na západě Indonésie. Je výjimečný svou působivou sopečnou krajinou, obrovskými vodopády, hustými deštnými pralesy a domovem fascinujících živočichů, mezi které patří i tygr sumaterský, velmi vzácný a vyhynutím ohrožený druh.

 

A právě tam, uprostřed hustých horských deštných lesů na severozápadě ostrova, leží provincie Aceh, vysočina, kde se již celé generace pěstuje káva mimořádné kvality. Mírné klima oblasti, úrodná vulkanická půda a stín exotických stromů poskytují zcela jedinečné podmínky pro pozvolné dozrávání kávových třešní, díky kterému se v nich utváří jejich výjimečné aroma. Naši kávu pak s nejvyšší péčí ručně sklízí lidé z farmy Kopepi Ketiara, kde jsou převážně ženy.

 

 CA M CC Sumatra RS 23480 1

Káva Tchibo Sumatra Ketiara je připravena z vybraných odrůd zrn Arabica, na jejichž jedinečné chuti se podílí i mokrá forma zpracování, tzv. metoda Giling Basah, která se používá výhradně na tomto místě. Metoda spočívá v tom, že se vypraná a dužiny zbavená kávová zrna ukládají přes noc do vodní lázně, ještě ve vlhkém stavu se zbaví ochranné slupky a poté se dosuší na slunci. Tento proces umožní dokonalé rozvinutí plného a kořeněného aroma.

 

Varianta Tchibo Sumatra Ketiara nejprve nadchne vaše chuťové pohárky jemnými ovocnými tóny papáji a medu a poté nechá plně vyniknout intenzivním kořeněným tónům. Tuto limitovanou edici prémiové kávy zakoupíte jako zrnkovou kávu nebo v kapslích ve variantě café crema ve všech kamenných obchodech Tchibo i na www.tchibo.cz.

 

Soutěž:

 

Kde leží ostrov původu kávy pro limitovanou edici Tchibo Sumatra Ketiara?

 

A/ u Afriky

B/ u Jižní Ameriky

C/ u Indonésie 

 

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 16. 12. 2016 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla.

 

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "Tchibo".