A právě tam, uprostřed hustých horských deštných lesů na severozápadě ostrova, leží provincie Aceh, vysočina, kde se již celé generace pěstuje káva mimořádné kvality. Mírné klima oblasti, úrodná vulkanická půda a stín exotických stromů poskytují zcela jedinečné podmínky pro pozvolné dozrávání kávových třešní, díky kterému se v nich utváří jejich výjimečné aroma. Naši kávu pak s nejvyšší péčí ručně sklízí lidé z farmy Kopepi Ketiara, kde jsou převážně ženy.
Káva Tchibo Sumatra Ketiara je připravena z vybraných odrůd zrn Arabica, na jejichž jedinečné chuti se podílí i mokrá forma zpracování, tzv. metoda Giling Basah, která se používá výhradně na tomto místě. Metoda spočívá v tom, že se vypraná a dužiny zbavená kávová zrna ukládají přes noc do vodní lázně, ještě ve vlhkém stavu se zbaví ochranné slupky a poté se dosuší na slunci. Tento proces umožní dokonalé rozvinutí plného a kořeněného aroma.
Varianta Tchibo Sumatra Ketiara nejprve nadchne vaše chuťové pohárky jemnými ovocnými tóny papáji a medu a poté nechá plně vyniknout intenzivním kořeněným tónům. Tuto limitovanou edici prémiové kávy zakoupíte jako zrnkovou kávu nebo v kapslích ve variantě café crema ve všech kamenných obchodech Tchibo i na www.tchibo.cz.
Soutěž:
Kde leží ostrov původu kávy pro limitovanou edici Tchibo Sumatra Ketiara?
A/ u Afriky
B/ u Jižní Ameriky
C/ u Indonésie
Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 16. 12. 2016 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla.
Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "Tchibo".