úterý 6. prosinec 2016 0:00

Anketa RESTU Restaurace roku 2016 už má své vítěze

V malebných prostorách Břevnovského kláštera byly 1. prosince vyhlášeny výsledky ankety RESTU Restaurace roku 2016. Na hodnocení restaurací se podílely desítky tisíc skutečných hostů, kteří si během roku 2016 zarezervovali prostřednictvím RESTU místo v některé restauraci a následně ji potom ohodnotili přes web Restu.cz či stejnojmennou mobilní aplikaci.

 

Hodnocení probíhalo v několika kategoriích, absolutním vítězem se stal Čestr.

 

Pražská restaurace Čestr Ambiente si odnesla nejen celkové vítězství, ale také první cenu v kategorii TOP Kuchař. Zásadní podíl na vítězství má šéfkuchař Pavel Straka. „ Jsem rád, že mohu pracovat s českými surovinami a dodavateli. Ocenění patří i jim a také všem mým kolegům z Čestru.“ řekl po vyhlášení Pavel Straka. A jak to dopadlo v dalších kategoriích?

 

V kategorii TOP Česká je podle uživatelů nejlepší Babiččina zahrada z Průhonic, která je vyhlášená svojí prvorepublikovou kuchyní.

 

První cenu za TOP prostředí získala Středověká krčma Dětenice.

 

Vítězem TOP Servisu se stal brněnský Restaurant Pavillon.

 

Skokanem roku a zároveň vítězem v kategorii TOP Vegetariánská byl vyhlášen Etnosvět.

 

Nejlepší hamburgery dle účastníků ankety dělají kuchaři v Meat & Greet Burgerhouse a získali proto první cenu v kategorii TOP Burgrárna.

 

Jako TOP Mimopražská získal nejvíce hlasů Bílý Mlýn z Liberce.

 

Dále byly vyhlášeny i restaurace TOP Kraje, kde první místa získaly již výše jmenované restaurace Čestr (Praha), Babiččina zahrada (Středočeský kraj), Bílý Mlýn (Liberecký kraj), Středověká krčma Dětenice (Královéhradecký kraj) a dále Bistro Magdalene z Českých Budějovic (Jihočeský kraj), Hospůdka u Štěpána (Vojetice, Plzeňský kraj), Medité (Mariánské Lázně, Karlovarský kraj), EL Toro Most (Ústecký kraj), Cartellone (Pardubice, Pardubický kraj), Buena Vista (Jihlava, Kraj Vysočina), U Starýho Billa (Brno, Jihomoravský kraj), U Labutě (Přerov, Olomoucký kraj), U Johana (Zlín, Zlínský kraj) a Restaurant Zámek Zábřeh (Moravskoslezský kraj).

 

Slavnostním vyhlášením provázel moderátor Libor Bouček, který po skončení oficiálního programu pozval všechny hosty, aby ochutnali ukázky z menu přeních restaurací. Na slavnostním rautu bylo opravdu z čeho vybírat – grilovaná žebírka, jelení gulášek, suši, krevety i jiné mořské potvůrky, hamburgery, pochoutky ryze vegetariánské a mnoho dalších lahůdek.

 

Připíjelo se Bohemia Sektem, popíjela se výborná vína z Moravy, Itálie či Španělska, pivo a kvalitní voda od partnera ankety Restu – minerálka Mattoni. Mezi hosty, kteří ocenili umění přítomných kuchařů, patřila i populární zpěvačka Petra Janů nebo tanečnice a herečka Anife Ismet Vyskočilová.

 

Galavečer Restaurace roku 2016 se opravdu vydařil a na příštím – čtvrtém ročníku se můžete podílet i vy hlasováním na Restu. cz.