K tomu nyní Mlékárna Valašské Meziříčí přináší dva vyvážené a lehké recepty za použití Bílého jogurtu z Valašska. Tyto pokrmy jsou vhodné jak pro snídaní, tak i svačinku.
Lehké fitness lívanečky
Použité suroviny:
10 vaječných bílků
50 g ovesných vloček (jemně drcené)
40 g rýžové mouky (pokud možno instantní)
1/2 dl vlažné vody
mletá skořice na dochucení
umělé sladidlo nebo med
Bílý jogurt z Valašska (Mlékárna Valašské Meziříčí)
Topik
Postup přípravy:
Nejprve si nachystáme bílky, které dáme do mixéru. Postupně přidáme rýžovou mouku, ovesné vločky, trochu skořice a mixujeme - mixér nevypínáme a po chvilce přidáme 1/2 dl vlažné vody a umělé sladidlo nebo med. Vše mixujeme max. 3-5 minut. Připravená hmota musí být nadýchané a jemně napěněné – hustá stejně jako u klasických lívanců.
Jakmile máme těsto připravené, nachystáme si pánvičku, rozpálíme a až je dno dostatečně zahřáté, tak postupně lijeme na pánvičku malé množství těsta, tak aby nám tvořilo kulaté lívanečky o průměru asi 8-10 cm.
Jakmile máme lívanečky připravené můžeme začít s finální úpravou. Nesmíme zapomínat, že „oči jí první“, takže čím lépe bude vypadat finální úprava, tím nám bude i více chutnat. Fantazii se meze nekladou. V našem případě použijeme Bílý jogurt z Valašska, dozdobíme ovocem a můžeme podávat. Lívanečky si můžete dopřát během celého dne a nemusíte mít výčitky svědomí. Jsou vhodné nejen pro vydatnou snídaní, ale i chutnou svačinku.
Jogurtové smoothie
Použité suroviny:
100 g čerstvého nebo mraženého lesního ovoce případně můžeme použít jiné
100 ml polotučného mléka
1 kelímek Bílého jogurtu z Valašska (Mlékárna Valašské Meziříčí)
1 polévková lžíce medu
Postup přípravy:
Borůvky nebo jiné ovoce, mléko, jogurt i med dáme do smoothie makeru a mixujeme, dokud nám nevznikne krásně hladká a jemná tekutina. Pokud chceme, aby bylo smoothie při podávání studené a osvěžující, necháme borůvky zamrazit v mrazničce a jogurt s mlékem vychladit v lednici.