pátek 17. únor 2017 0:00

Pětadvacáté výročí Mlékárny Valašské Meziříčí

Mlékárna Valašské Meziříčí slaví dvacet pět let od svého založení, kdy vznikla privatizací Beskydských mlékáren. Současný výrobní program tvoří smetanové, ovocné či nízkotučné jogurty, kysané tekuté výrobky, BIO jogurty nebo čerstvé tekuté výrobky. Mlékárna Valašské Meziříčí se zařadila mezi významné výrobce kysaných mléčných výrobků, které si zákazníci oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť.

Prvotřídní kvalita výrobků je potvrzena nejen jejich stoupající oblibou, ale i získáním nejrůznějších ocenění. Výrobky jsou zastoupeny v celé síti obchodních řetězců i nezávislých prodejen, některé výrobky jsou dodávány rovněž na Slovensko. Ve svém výročním roce uvede mlékárna na trh rovněž nový výrobek. Jedná se o doplnění řady Acidofilních mlék. Firma se může rovněž pochlubit úspěšnou spoluprací s mladými sportovci – moderními gymnastkami, které dlouhodobě podporuje, nebo s talentovaným juniorským mistrem světa v desetiboji Jiřím Sýkorou.

 

„Sport, zdraví, vitalita a kvalita ve spojení s našimi výrobky jsou součástí zdravého životního stylu," říká Zdeněk Bukovjan, Sales&Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Na nedávno proběhlém Retail summitu jsem hovořil mimo jiné o významu kvalitních potravin. V sekci „One Quality - Výchova ke kvalitě má cenu" jsem se zabýval zejména preferencemi a pohledem spotřebitelů na čerstvost a kvalitu potravin s přihlédnutím k ceně. Snažili jsme se najít odpověď na otázku, zda je možné spotřebitele naučit tomu, že kvalita je důležitá, protože právě český zákazník je na cenovou politiku nesmírně citlivý. Obchod je stále složitější, proto jsem rád, že si naše výrobky udržely po celou dobu existence mlékárny svoji kvalitu. A přestože byl na mlékárnu v minulosti tlak, nikdy nepřistoupila na snížení kvality. Jsme vděčni našim zákazníkům, že nákupem výrobků dokazují, že o ně stojí," dodává Zdeněk Bukovjan.

 

„Naše výrobky se pyšní řadou ocenění. Účastníme se nejrůznějších soutěží, kde jsou výrobky hodnoceny jak odbornou veřejností tak i spotřebiteli, abychom vyzdvihli význam a důležitost kvalitní, tradičně zpracované potraviny, " říká ing. Radka Benešová Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Tradiční a kvalitně zpracované potraviny chceme přiblížit i mladé generaci, proto vznikla spolupráce s mladými talentovanými sportovci. Jsme za to rádi, protože jednak podporujeme pěknou a správnou věc a na druhou stranu nám například tvář Jirky Sýkory pomáhá sdělit význam správného stravování. Jirka sám naše výrobky pravidelně snídá. Kdo ví, třeba tak alespoň trochu napomůžeme k nějaké medaili," dodává Radka Benešová.

 

„Abychom mohli dobře užívat a rozvíjet všechny své schopnosti, které nám život do vínku nadělil, měli bychom využívat i všech ověřených informací, které nám k tomu pomáhají. Patří k tomu i správný životní styl," uvádí MUDr. Petr Tláskal, CSc. „K dobrému výkonu všech činností potřebuje náš organismus energii, potřebuje v dostatku přijímat jednotlivé živiny a látky, které metabolickým procesům našeho organismu pomáhají. Fyzická aktivita je významnou složkou, která geneticky nastavené složky našeho metabolismu pozitivně aktivuje. Vyváženost potřeb výživy a pohybu je dobrým předpokladem k udržení zdraví a životní výkonnosti. Do rámce správného a zdravého životního stylu rozhodně patří mléko a mléčné výrobky.

 

Výjimky lze pouze nalézt tam, kde je lidský organismus jinak nastavený, ale to je záležitost zcela individuální, platná pro všechny složky naší výživy. Mléko a mléčné výrobky patří mezi základní potraviny, které člověka provází od doby jeho narození. Přináší organismu plnohodnotnou bílkovinu, která je potřebná pro zdravý růst a vývoj v dětství a udržování metabolických procesů v dospělosti. Jsou zdrojem dobře vstřebatelného vápníku, který je významnou složkou našeho kostního systému. Mléko a mléčné výrobky obsahují i většinu ostatních minerálních látek a vitamínů. Předností zakysaných mléčných výrobků je obsah mikroorganismů, které zlepšují stravitelnost živin, zajišťují přirozenou ochranu trávicího traktu, případně stimulují imunitní systém, pomáhají vyprazdňování a pozitivně ovlivňují stav našeho zdraví. S doporučovanou pestrostí stravy bychom i v dospělém věku měli konzumovat mléko či mléčné výrobky ve dvou až třech porcích denně," dodává Petr Tláskal.

 

Mlékárna Valašské Meziříčí podpořila také letošní závod Míly Morávkové v moderní gymnastice. Závodu se účastnil rekordní počet závodnic. Talentové závodnice z celé České republiky předvedly své sestavy na celkem 70 skladeb. Závod byl jak organizačně, tak i provedením na vysoké úrovni, tomu pomohly také sponzoři. Závod podpořila rovněž Dana Morávková, které se na něm aktivně podílí, jako vzpomínku a poděkování za práci své maminky, dlouholeté trenérky moderních gymnastek.

 

Soutěž

Dále také pokračuje soutěž o hlavní cenu - večeři/setkání s vícebojařem Jiřím Sýkorou, sestavení/úprava jídelníčku pod odborným vedením, výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí a konzultace s osobním trenérem. Podstatou soutěže je vymyslet zdravé olympijské/sportovní jídlo/nápoj, vhodné pro desetibojaře Jirku Sýkoru, za použití výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí. Soutěžící pošlou recept a fotografii, popřípadě video z přípravy pokrmu. Odborná porota složená ze zástupců Mlékárny VM, výživového poradce, osobního trenéra Jirky Sýkory a samotného Jirky Sýkory pak posoudí, které jídlo je nejzdravější a nejvhodnější a také nejchutnější pro vícebojaře Jirku Sýkoru. A všeobecně pro zdravý životní styl. Vtip a kreativita bude oceněn ve zvláštní kategorii.