Ingredience na koláč:
* Listové těsto
* 400 g cibule
* 50 g slaniny
* Špetka mletého kmínu
* 2 vejce
* 1 smetana ke šlehání
* Muškátový oříšek
* Olej
* Sůl, pepř
Ingredience na drobenku:
* 3 plátky chleba
* 2 plátky slaniny
* 1 stroužek česneku
* Sůl, pepř
* 20 g másla
* Hladkolistá petržel
Postup:
1. Listovým těstem vyložte kulatou formu, dno propíchejte vidličkou a vše zakryjte pečícím papírem.
2. Do pečícího papíru nasypte suché fazole a vše vložte do trouby. Předpékejte na 180°C asi 15 min.
3. Současně nechte v troubě zapéct 2 plátky slaniny a chléb.
4. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a slaninu na kostky. Poté vše osmahněte na pánvi s kapkou oleje.
5. Přidejte kmín, osolte a opepřete a dál smažte, dokud cibulka nebude hnědá.
6. Z předpečeného těsta sejměte pečící papír s fazolemi.
7. Cibulovou směs nasypte do předpečeného těsta.
8. Pečenou slaninu, chléb, česnek, máslo a hrst petržele rozmixujte v mixeru na drobenku. Osolte a opepřete.
9. Smíchejte smetanu s vejci a muškátovým oříškem, přidejte špetku soli. Rovnoměrně nalijte do koláče.
10. Na závěr koláč pokryte drobenkou a pečte na 180°C asi 30 min, nebo dozlatova.
Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.