středa 1. březen 2017 0:00

Cibulový koláč s chlebovou drobenkou

Slané koláče mají často ještě větší úspěch než jejich sladcí kolegové. Můžete je podávat ke svačině, vzít je sebou na návštěvu, ale s přílohou v podobě čerstvého salátu hravě zastanou i celý oběd. Zkuste přidat na koláč chlebovou drobenku. Připraví vám nový křupavý chuťový zážitek. Při výběru surovin vám pomohou loga kvality, která najdete na obalech.

Ingredience na koláč:

 

* Listové těsto

* 400 g cibule

* 50 g slaniny

* Špetka mletého kmínu

* 2 vejce

* 1 smetana ke šlehání

* Muškátový oříšek

* Olej

* Sůl, pepř

Ingredience na drobenku:

* 3 plátky chleba

* 2 plátky slaniny

* 1 stroužek česneku

* Sůl, pepř

* 20 g másla

* Hladkolistá petržel

 

Postup:

 

1. Listovým těstem vyložte kulatou formu, dno propíchejte vidličkou a vše zakryjte pečícím papírem.

2. Do pečícího papíru nasypte suché fazole a vše vložte do trouby. Předpékejte na 180°C asi 15 min.

3. Současně nechte v troubě zapéct 2 plátky slaniny a chléb.

4. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a slaninu na kostky. Poté vše osmahněte na pánvi s kapkou oleje.

5. Přidejte kmín, osolte a opepřete a dál smažte, dokud cibulka nebude hnědá.

6. Z předpečeného těsta sejměte pečící papír s fazolemi.

7. Cibulovou směs nasypte do předpečeného těsta.

8. Pečenou slaninu, chléb, česnek, máslo a hrst petržele rozmixujte v mixeru na drobenku. Osolte a opepřete.

9. Smíchejte smetanu s vejci a muškátovým oříškem, přidejte špetku soli. Rovnoměrně nalijte do koláče.

10. Na závěr koláč pokryte drobenkou a pečte na 180°C asi 30 min, nebo dozlatova.

 

Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.

 

 

banner Poliklinika Andel