sobota 4. březen 2017 0:00

BŘEZEN - MĚSÍC TOSKÁNSKÉ KUCHYNĚ V NH PRAGUE CITY

V restauraci Il Giardino hotelu NH Prague City proběhne v termínu od 2. do 25. března 2017 speciální kulinářská akce Měsíc toskánské kuchyně.

Tým restaurace v čele se šéfkuchařem Danielem Bukowskim přivítá šéfkuchaře Emanuela Valliniho, mediálně známou a uznávanou osobnost italské gastronomie, který představí české veřejnosti to nejlepší ze svých toskánských specialit, vše pod značkou ´Officina Vallini´.

4-chodové menu v ceně 990 Kč zahrnuje.

 

• Křupavé Coccoli di pane se smaženou šalvějí
• Paccheri s kachním ragú na červeném víně
• Treska po livornsku s rajčatovým pyré
• Tiramisu

 

„Pokud myslíte srdcem a pracujete rukama, vytváříte emoce," tvrdí Emanuele Vallini, známá tvář italské kulinářské školy, který v současné době vystupuje na televizních stanicích RAI 1 nebo Sky Italy 7.


Touto měsíční akcí chce restaurace nejen přiblížit toskánskou kuchyni a výjimečnou osobnost Emanuela Valliniho, ale představit i kulturu a atmosféru tohoto kousku Apeninského poloostrova.


Měsíc toskánské kuchyně bude završen nedělním toskánským brunchem, 26. března 2017 od 11:30 hod v restauraci II Giardino.

Akce se koná pod záštitou Velvyslanectví Italské republiky v Praze.

***

EMANUELE VALLINI
Emanuele a jeho žena Ornella otevřeli v roce 2003 vlastní restauraci La Carabaccia přímo v Toskánsku, v provincii Livorno v Bibboně, v místech slavných vinic Bolgheri. Emanuele Vallini je šéfkuchař s dlouholetými zkušenostmi. Má mimořádnou schopnost sdělovat a vytvářet kulinářské emoce prostřednictvím svých pokrmů a to vše s využitím moderních způsobů přípravy a nejkvalitnějších ingrediencí.
www.lacarabaccia.it
https://www.facebook.com/emanuele.vallini?pnref=story

 

DANIEL BUKOWSKI
Daniel Bukowski je šéfkuchařem Hotelu NH Prague City. Rád objevuje zapomenuté suroviny a překvapuje neobvyklými kombinacemi chutí. Jeho kuchyně je inspirována italskou a středomořskou kuchyní a zaručuje vysokou kvalitu a inovace. Daniel rozšířil své zkušenosti během několika pobytů v zahraničí, například v Manchesteru a Kodani. V rámci hotelového řetězce NH pravidelně vaří s michelinskými kuchaři.

 

O RESTAURACI IL GIARDINO
Víc než jen hotelová restaurace. Il Giardino Restaurant je místem výjimečným svojí italskou kuchyní zaměřenou na region Toskánska. Originalita receptů je garantována úzkou spoluprací s mediálně známým a uznávaným ambasadorem italské kuchyně, šéfkuchařem Emanuelem Vallinim, který spolu s šéfkuchařem hotelu Danielem Bukowskim připravuje pokrmy ze stejných surovin a se stejným nadšením, jako to dělají v Toskánsku. V tomto duchu nabízí každý den obědové menu za příznivou cenu a jednou za měsíc také jeden z nejlépe hodnocených brunchů v celé Praze. To vše je podpořeno moderním stylovým interiérem a v letních měsících rozkvetlou terasou s grilováním a výhledem na Prahu.