pátek 7. duben 2017 0:00

Recept: Lehký vajíčkový salá

Velikonoce se blíží a jako každý rok se doma sejde bohatá koleda v podobě vajec na tvrdo. Pokud přemýšlíte, co s nimi uděláte, máme pro vás tip na vajíčkový salát. Letos doporučujeme vyzkoušet odlehčenou verzi.

Stačí nakrájet spoustu čerstvé, křupavé zeleniny a místo majonézy přidat kvalitní bílý jogurt. Nejlépe ten, který zraje v kelímku. Dosáhnete tím správné konzistence salátu.

 

Doba přípravy 30 minut

 

Na porci pro 5 osob budete potřebovat:

10 vajec natvrdo

2 stonky řapíkatého celeru

1 svazek ředkviček

1/2 červené cibule

hrst petrželky

400 g bílého Selského jogurtu Hollandia

1 lžíci hořčice

 

Jednoduchost tohoto salátu spočívá už v samotném krájení. Vejce nakrájejte na kostky a každou zeleninu nasekejte trošku jinak, abyste získali rustikální salát, o který nám právě jde. Řapíkatý celer můžete nakrájet na plátky, cibulku na jemné měsíčky, petrželku najemno, ředkvičky na plátky a vše zlehka promíchejte s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem. Výborně se k němu hodí čerstvě rozpečená bageta.

 

Tip: Tento salát není vhodný ukládat do lednice na odležení, proto ho vždy připravte těsně před podáváním.

 

image001