pondělí 12. únor 2018 0:00

Lehké ořechové sušenky pro každou příležitost

„Ať už máte doma minimum surovin, hledáte, co upéct jednoduchého, anebo prostě nemáte na pečení dobrot čas – s těmito ořechovými sušenkami budete mít vždycky úspěch. Jsou lehounké, nepřeslazené a vydrží vám čerstvé a stejně chutné nejméně jeden měsíc! A tuto variantu můžete různě obměňovat, když budete kombinovat různé druhy ořechů – výborné jsou i vlašské ořechy, mandle či pistácie,“ doporučuje Sabina Kmecová, která recept připravila.

 

Na cca 60 sušenek potřebujeme:

 

6 bílků 240 g cukru moučky 240 g hladké mouky 300 g celých lískových oříšků

 

Postup:

 

  1. Vyšlehejte do tuha bílky, postupně přidávejte moučkový cukr, následně hladkou mouku a nakonec vmíchejte oříšky. 

 

2. Směs vlijte do užší a delší formy na paštiku či biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem. 

 

3. Pečte při teplotě 160 stupňů, dokud povrch nebude lehce růžový. Nechte vychladnout 24 hodin. 

 

4. Po vychladnutí opatrně nakrájejte velmi ostrým nožem (nebo na kráječi) na 2 mm

 

široké plátky, rozložte na plech na pečicí papír (nesmí se překrývat) a sušte v troubě při teplotě okolo 100-110 stupňů. 

 

Dávejte pozor na připálení, nesmí zhnědnout. Vyndejte je, když začnou lehce křupat. Nechte zcela vychladnout, uložte nejlépe do plechové krabice na sušenky. 

- /sh/wpos91hlqk3epq0/AADdohZ8olsCFtUvs_KnZqU0a?dl=0