středa 14. únor 2018 0:00

Láska prochází žaludkem, nejen na Valentýna

Svátek svatého Valentýna se slaví 14. února. Den je ideální záminkou pro zamilované páry, aby si připomněli svou lásku, udělali pro sebe něco hezkého, dopřáli si chvíli jen pro sebe. Není to původně český svátek a mnoho lidí ho popisuje jako komerční den, na kterém obchodníci vydělávají. Pro něžné duše je ale Valentýn stále svátkem lásky a řekněme cvičením na náš tradiční První máj.

Sladké vede

 

Svátku nemusíte přikládat velkou váhu, ani nemusíte utrácet velké finanční sumy za dárky pro milovanou osobu. O tom přece láska není. Oslavit Valentýna můžete v poklidné intimní atmosféře doma. Dopřát si romantickou večeři, popovídat si s druhou polovičkou, a to bez jakéhokoli okolního ruchu. Co víc si přát.

 

V tento zamilovaný den vedou bezesporu nejrůznější sladkosti. Obchodní centra lákají na Valentýnské akce a výrobci své produkty balí do rozverných barev ve škále červené a růžové. Srdíčka, kam se podíváte. Jenže ani sladkost není pro každého. V období blížících se jarních dní se mnozí rozhodli na sobě zapracovat. To spočívá ve zdravé stravě, pravidelnému pohybu a odepření si jednoduchých sacharidů – cukrů. S receptem, který vám přinášíme, se ovšem omezovat nemusíte.

 

Přichystejte si vlastní dezert. Jednoduchý na přípravu, stejně jako na trávení. To je na Valentýnský večer přece ideální.

 

Zamilovaný pudink na Valentýna

 

Foto: Ing. Petr Kouble Recept: Mgr. Alena Přídová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE

 

Ingredience:

 

Sáček proteinového pudinku se sníženým obsahem tuku SLIMBEL SYSTÉM* vanilka a čokoláda

Voda nebo polotučné mléko

Bobulovité ovoce – jahody, maliny, borůvky…

Sáček kakaa APINAT* se sníženým obsahem tuku

 

Postup:

Na dno sklenice vložíme bobulovité ovoce. Pudink připravíme dle návodu s vodou nebo mlékem a vlijeme do sklenice. Necháme ztuhnout. Poté ozdobíme bobulovým ovoce a vanilkový pudink můžeme posypat kakaem APINAT.