pondělí 7. červenec 2014 0:00

Italsko-moravský venkov v Praze

Společnost Orrero Litovel, největší sýrárna v České republice, dále rozšiřuje svou přítomnost na českém trhu. V pořadí již dvanáctá pobočka sítě prodejen La Formaggeria Gran Moravia zahajuje svůj provoz v Praze v nově otevřené obchodní pasáži komplexu Florentinum.

 Slavnostni prestrizeni pasky

Společnost Orrero Litovel, největší sýrárna v České republice, dále rozšiřuje svou přítomnost na českém trhu. V pořadí již dvanáctá pobočka sítě prodejen La Formaggeria Gran Moravia zahajuje svůj provoz v Praze v nově otevřené obchodní pasáži komplexu Florentinum.

Hlavní myšlenkou konceptu La Formaggeria Gran Moravia je nabídnout zákazníkům vysoce kvalitní a zároveň cenově dostupné produkty formou přímého prodeje, neboť mléčné produkty ihned putují od výrobce z Litovle do prodejen.

V nabídce prodejen "La Formaggeria Gran Moravia" najdete všechny sýry ze skupiny Brazzale, jako jsou Gran Moravia, Verena, Provolone, vedle dalších nejlepších italských sýrů jako Mozzarela, Asiago, Grana Padano, Gorgonzola, Pecorino, Taleggio nebo Parmiggiano Reggiano a všechny další ingredience italské kuchyně jako italská vína, těstoviny, uzeniny, sušená rajčata a další lahůdky. "Efektivní organizace nám umožňuje výrazně snížit náklady, zároveň ale zachovat tu nejvyšší kvalitu. A právě tento benefit chceme poskytnout spotřebiteli," říká Roberto Brazzale, prezident skupiny Brazzale.

prodejnagranmoravia1

Atraktivní součástí nabídky je řada mléčných výrobků "Čerstvé z naší sýrárny". Je to skupina čerstvých výrobků vlastní výroby, které každý den dodává samostatné oddělení moravské sýrárny přímo do speciálně pro ně určené lednice. Výrobky jako ricotta, mozzarella, giuncata, caciotta, vážené čerstvé máslo, mléko, jogurty a ochucená syrovátka představují v České republice opravdu jedinečnou nabídku. Zákazníci si tak mohou dopřát tyto čerstvé produkty již druhý den od výroby. Skutečnými prodejními hity stále zůstávají sýr Gran Moravia a čerstvé máslo, obojí čerstvě porcované přímo na prodejně.

Sýrárna v hanácké Litovli patří do skupiny Brazzale. V Litovli se tak skloubila kvalitní italská technologie, moderní pojetí sýrařské tradice a unikátní chuť s kvalitou moravského chovatelství a s fortelem tuzemských sýrařů. Jiří Nikl, generální ředitel společnosti Orrero, dodává: "Velmi také dbáme na šetrný přístup ke zdrojům i k životnímu prostředí, o čemž svědčí i propočet tzv. vodní stopy sýru Gran Moravia, Water footprint.

V současnosti jsme na pátém místě, co se množství zpracovaného mléka v České republice týče. Navíc díky trvalému rozvoji můžeme nabízet stále více volných pracovních pozic. Orrero dnes zaměstnává již 280 zaměstnanců." Společnost Orrero je také významným exportérem, až 95 % produkce sýrů je vyváženo. "To představuje téměř 30 % z celkového exportu sýrů z České republiky," uzavírá Jiří Nikl.

Sýr Gran Moravia, který je nejvýznamnějším produktem společnosti, byl poprvé představen roku 2003 v Kolíně nad Rýnem a ve stejném roce byl oceněn národní značkou kvality KLASA. Mimo to získal také několik mezinárodních ocenění. Receptura sýru vychází z italské tradice, zároveň se v něm odráží výrazný moravský charakter. Je také prvním sýrem na světě, který má vypočtenou svoji vodní stopu, jež udává, jaké množství vody se spotřebuje v celém výrobním procesu od prvotního zpracování surovin po hotový produkt.