Slavnostní zeleninový koláč
Ingredience:
* 2 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale (425 ml)
* 3 polévkové lžíce olivového oleje
* ½ středně velké cibule, nakrájené nadrobno
* 225 g nakrájených hub
* 3 středně velké cukety, nakrájené na kolečka
* 225 g taveného sýru
* 6 vajec
* ¼ šálku 30 % smetany
* 2 šálky nastrouhaného sýra cheddar + na posypání
* 2 stroužky česneku, prolisovaného
* 1 hrst bazalkových listů, jemně nakrájených
* ½ čajové lžičky soli
* ½ čajové lžičky pepře
* 1 hrst petrželky
Postup:
1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Okraje dortové formy potřete olejem, spodek vyložte pečícím papírem a rovněž zakápněte trochou oleje.
2. Na pánvi rozpalte olej a na středním plameni restujte zhruba 10 minut cibuli, houby a cuketu.
3. Ve velké míse mezitím smíchejte tavený sýr, vejce, smetanu, česnek, bazalku, sůl a pepř.
4. Do mísy opatrně přidejte restovanou zeleninu bez výpeku, nastrouhaný sýr, celé balení Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale a promíchejte.
5. Připravenou směs nalijte do dortové formy, zakryjte alobalem a pečte cca 1 hodinu. Poté alobal sundejte a pečte další 1 hodinu, dokud nebude mít koláč zlatavou krustu.
6. Před podáváním nechte koláč 10 minut odpočinout. Poté posypte sýrem, ozdobte pokrájenou petrželkou a nakrájejte.