neděle 9. prosinec 2018 0:00

Slavnostní zeleninový koláč

Sladké cukroví, bramborový salát s majonézou, smažený kapr či vinná klobása. To je jen malý výčet pokrmů, které o Vánocích najdete na stole v každé domácnosti. Také každý rok po svátcích řešíte problém s knoflíkem od kalhot, který ne a ne zapnout? Vyhněte se těmto nepříjemnostem a užijte si sváteční čas naplno, a především bez pocitu těžkosti.

Slavnostní zeleninový koláč

 

Ingredience:

* 2 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale (425 ml)

* 3 polévkové lžíce olivového oleje

* ½ středně velké cibule, nakrájené nadrobno

* 225 g nakrájených hub

* 3 středně velké cukety, nakrájené na kolečka

* 225 g taveného sýru

* 6 vajec

* ¼ šálku 30 % smetany

* 2 šálky nastrouhaného sýra cheddar + na posypání

* 2 stroužky česneku, prolisovaného

* 1 hrst bazalkových listů, jemně nakrájených

* ½ čajové lžičky soli

* ½ čajové lžičky pepře

* 1 hrst petrželky

 

Postup:

 

1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Okraje dortové formy potřete olejem, spodek vyložte pečícím papírem a rovněž zakápněte trochou oleje.

2. Na pánvi rozpalte olej a na středním plameni restujte zhruba 10 minut cibuli, houby a cuketu.

3. Ve velké míse mezitím smíchejte tavený sýr, vejce, smetanu, česnek, bazalku, sůl a pepř.

4. Do mísy opatrně přidejte restovanou zeleninu bez výpeku, nastrouhaný sýr, celé balení Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale a promíchejte.

5. Připravenou směs nalijte do dortové formy, zakryjte alobalem a pečte cca 1 hodinu. Poté alobal sundejte a pečte další 1 hodinu, dokud nebude mít koláč zlatavou krustu.

6. Před podáváním nechte koláč 10 minut odpočinout. Poté posypte sýrem, ozdobte pokrájenou petrželkou a nakrájejte.

MPI web banner 468x60 3