čtvrtek 24. leden 2019 0:00

Lahodný a zdravý krém z pečených paprik

Omrzely se vám už klasické polévky a chcete připravit něco netradičního, přitom z běžně dostupných sezónních surovin, které najdete na každé zahrádce? „Vyzkoušejte krém z pečených paprik. Bude chutnat celé rodině, přitom je zdravý a jeho příprava je velmi rychlá,“ doporučuje autor receptu, šéfkuchař Josef Tydlačka.

Tato jemná, chutná a barevně zajímavá polévka má u jeho hostů vždy velmi dobrý ohlas.

 

Na 4 porce potřebujeme:

 

4 červené papriky

1 cibule

olivový olej

3 stroužky česneku

100 g mrkev

100 g petržele

100 g celeru

sůl

pepř

1 l vývaru nebo vody

 

 

Postup:

1. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a rozpůlíme. Pokapeme olivovým olejem a společně s česnekem dáme zapéct do trouby.

2. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji dozlatova,

přidáme opečené papriky a zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme 20-30 minut.

3. Uvařenou polévku rozmixujeme tyčovým mixerem a ochutíme solí a pepřem.