čtvrtek 4. červenec 2019 0:00

Horké léto s osvěžujícími recepty

Léto je spjaté s teplým počasím, dovolenou, zmrzlinami i lehkým jídlem. V teplých dnech se každý rád osvěží něčím sladkým i chladným, a proto Mlékárna Valašské Meziříčí připravila tři tipy, jak si léto zpříjemnit.

Tyto recepty jsou velmi jednoduché a vhodné nejen pro dospělé, ale především pro děti. Jsou navíc i zdravé, neboť se skládají jen z těch nejlepších surovin.

 

Letní koktejl

 

Ingredience:

500 g Kefírového mléka 

ovoce dle chuti - jahody, borůvky, mango, meruňky

na dochucení lze použít med nebo javorový sirup

 

Postup:

Nejprve nakrájíme na drobné kousky větší ovoce a dáme spolu s větším ovocem do mixéru. Jakmile máme rozmixováno můžeme přidat na dochucení med případně javorový sirup. Přidáme Kefírové mléko nízkotučné a rozmixujeme vše dohladka. Podáváme chlazené případně s ledem. Můžeme dozdobit lístky máty.

 

Zmrzlina s Bílým jogurtem

 

Ingredience:

450 g Bílého jogurtu 

ovoce dle chuti či sezónnosti - jahody, maliny, borůvky

med nebo javorový sirup na doslazení

 

Postup:

Ovoce spolu s Bílým jogurtem rozmixujeme do hladka. Pokud je směs málo sladká, můžeme si jí dochutit medem nebo javorovým sirupem. Vzniklou směs pak plníme do formiček na zmrzlinu nebo do kelímku. Dáme do mrazáků a poté podáváme.

 

Pohár s ovocem a Kysanou smetanou 

 

Ingredience:

4 kelímky Kysané smetany z

1 balíček sušenek Lotus, řípadně piškoty

4 vanilkové cukry

ovoce dle sezonnosti - jahody, maliny, borůvky

na ozdobení - trubičky, lístky máty, případně granko

 

Postup:

Nejprve rozdrtíme sušenky. Kysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem. Do připravených skleniček dáme trochu sušenek, na ně pak vrstvu kysané smetany a ovoce dle chuti. Takto vrstvíme skleničky do plna. Pohár můžeme dozdobit trubičkou a lístky máty.

_____________________________________________________________________________________

 

MPI web banner 468x60 3