sobota 21. červen 2014 0:00

Gurmánský tip: Lentilkové šarlotky

Skvělý recept s Lentilkami, ve kterém jsou jahody, takže se výborně hodí na toto období a zároveň může jít o odměnu např. za vysvědčení atd.

  untitled  25

Skvělý recept s Lentilkami, ve kterém jsou jahody, takže se výborně hodí na toto období a zároveň může jít o odměnu např. za vysvědčení atd.

Pro 4 osoby:

1 sáček mleté želatiny

100ml vody

28 cukrářských piškotů

50 ml štávy z rozmačkaných jahod

100 g čerstvých jahod

300g tučného tvarohu nebo mascarpone

200 ml ušlehené 33% smetany

Na ozdobu:

4 lžíce šlehačky

balení Lentilek

stuha

Příprava: 40 minut

Na osobu: cca 800kcal, 3340kJ

Postup

1) Želatinu zalijte vodou a nechte ji 10 minut nabobtnat. Potom přilijte šťávu a ve vodní lázni směs rozpusťte. kulaté formičky vyložte folií a po obvodu postavte cukrářské piškoty. Ty předtím z jedné strany zarovnejte. Touto stranou je postavte k podložce. Piškoty ovažte kolem dokola stuhou.

2) Jahody rozmíchejte s cukrem a všlehejte do tvarohu či mascarpone. Když chladnoucí želatina začne želírovat, vmíchejte k ní tvarohovou hmotu i

šlehačku a vše důkladně promíchejte. Hmotou naplňte formičky a v lednici je nechte tuhnout alespoň 3 hodiny. Potom šarlotky opatrně vyjměte z forem a rozdělte na talířky. Vršky ozdobte pusinkami šlehačky a lentilkami.