Skvělý recept s Lentilkami, ve kterém jsou jahody, takže se výborně hodí na toto období a zároveň může jít o odměnu např. za vysvědčení atd.
Pro 4 osoby:
1 sáček mleté želatiny
100ml vody
28 cukrářských piškotů
50 ml štávy z rozmačkaných jahod
100 g čerstvých jahod
300g tučného tvarohu nebo mascarpone
200 ml ušlehené 33% smetany
Na ozdobu:
4 lžíce šlehačky
balení Lentilek
stuha
Příprava: 40 minut
Na osobu: cca 800kcal, 3340kJ
Postup
1) Želatinu zalijte vodou a nechte ji 10 minut nabobtnat. Potom přilijte šťávu a ve vodní lázni směs rozpusťte. kulaté formičky vyložte folií a po obvodu postavte cukrářské piškoty. Ty předtím z jedné strany zarovnejte. Touto stranou je postavte k podložce. Piškoty ovažte kolem dokola stuhou.
2) Jahody rozmíchejte s cukrem a všlehejte do tvarohu či mascarpone. Když chladnoucí želatina začne želírovat, vmíchejte k ní tvarohovou hmotu i
šlehačku a vše důkladně promíchejte. Hmotou naplňte formičky a v lednici je nechte tuhnout alespoň 3 hodiny. Potom šarlotky opatrně vyjměte z forem a rozdělte na talířky. Vršky ozdobte pusinkami šlehačky a lentilkami.