Palačinky s jablky, tvarohem a pečenými semínky
Kdo v životě aspoň jednou neochutnal palačinky, jako by nežil. Toto jednoduché jídlo vás uspokojí v kteroukoliv denní dobu. Můžete je snídat, obědvat, ale klidně i večeřet. Abychom dodali palačinkám vyšší výživovou hodnotu, obohatili jsme je o semínka plná vitaminů, minerálů a vlákniny. Více bílkovin kromě semínek zajistí také tvaroh. Nezbytnou součástí jsou jablka a mošt, tedy další várka vitaminů a příjemně svěží chuti. Celý pokrm nádherně provoní skořice.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: *
Ingredience:
Palačinky
200 g hladké mouky
500 ml mléka
4 vejce
špetka soli
Náplň:
3 jablka
250 g tvarohu
200 ml jablečného moštu
1 hrst slunečnicových semínek
1 hrst dýňových semínek
5 kuliček nového koření
4 ks hřebíčku
1 lžička skořice mleté
2 lžíce másla
Postup:
1. Jablka rozčtvrtíme, vyřízneme jadřince a nakrájíme na tenké plátky.
2. V rendlíku rozpustíme 1 lžíci másla a přidáme nakrájená jablka, hřebíček, nové koření a skořici.
3. Vše společně promícháme, zalijeme jablečným moštem a necháme to 4 minuty provařit.
4. Slunečnicová a dýňová semínka opražíme na suché pánvi.
5. Tvaroh smícháme s 50 ml jablečného moštu.
6. Veškeré suroviny na palačinky smícháme do hladkého těsta.
7. Pánev potřeme troškou másla a nízkou teplotu opékáme palačinky.
8. Hotové palačinky potřeme připraveným tvarohem, přidáme pečená jablka, překlopíme a posypeme opraženými semínky.
Tip: Co vůbec nazýváme moštem? Ovocnou šťávu, která je vyrobena přímým lisováním z ovoce, u nás nejčastěji z jablek. K jeho výrobě se většinou využívají směsi odrůd, často padavčat. Ovoce musí být kvalitní a samozřejmě bez známek hniloby nebo plísně.