úterý 3. listopad 2020 0:00

Noky se švestkovo-hruškovou omáčkou

Jak chutná podzim? Právě tak jako naše noky se švestkovo-hruškovou omáčkou. Pokrm, který je dokonale vyvážený, protože sladkou chuť ovoce doplňují nadýchané tvarohové noky. Nechybí ani křupavý komponent v podobě opražené strouhanky smíchané s trochou cukru a voňavou skořicí.

Noky se švestkovo-hruškovou omáčkou

 

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut + 2 hodiny na odležení těsta

Náročnost: **

 

Ingredience:

1 vejce

1 žloutek

270 g měkkého tvarohu

90 g bílé strouhanky

30 g másla

25 g cukru

vanilkový cukr

sůl

citronová kůra

rum

Omáčka: 1 sklenička džemu 

cukr krupice

 

Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, ušleháme s cukrem do pěny a pozvolna vmícháme vejce a žloutek. Poté přidáme tvaroh a ostatní suroviny. Necháme odležet asi 2 hodiny v ledničce a polévkovou lžící tvarujeme noky. Vaříme v lehce ochucené vodě podle velikosti noků 5–8 minut.

 

2. Strouhanku opražíme na pánvi, poté přidáme skořici a cukr. Hotové noky obalíme ve strouhance.

 

3. Na omáčku necháme rozpustit povidla s trochou vody. Přidáme rum a cukr podle chuti. Nakonec zahustíme solamylem, který si rozmícháme zvlášť ve studené vodě.