„Jestliže chcete využít větší množství vajec uvařených natvrdo, vyzkoušejte jednoduchý recept na vajíčkový salát, který díky přidání chuťově výrazných zelených oliv a naplněním do pita chleba, povýšíte na atraktivní pokrm. A pokud vám nevadí tučnější jídla, můžete k jogurtu přidat i trochu majonézy,“ doporučuje Tomáš Kunovský.
Recept: Vajíčkový salát s olivami v pita chlebu
Suroviny:
(množství asi pro 4 osoby)
8 vajec uvařených natvrdo
250 g řeckého bílého jogurtu (může být i klasický)
10 ks ředkviček
20 ks zelených oliv
3 snítky kopru
2 zelené jarní cibulky
šťáva z ½ citronu
bílý pepř
sůl
4 ks pita chleba
Postup:
1. Vajíčka nakrájíme na menší kostky a smícháme je s jogurtem.
2. Přidáme nadrobno nakrájené olivy, kopr, jarní cibulku a ředkvičky.
3. Osolíme, okořeníme bílým pepřem, jemně dochutíme citronovou šťávou a promícháme.
4. Hotovým vajíčkovým salátem naplníme pita chleby.
Tip šéfkuchaře Tomáše Kunovského: Pokud nemáme k dispozici pita chléb, můžeme salát servírovat také na chlebu či bagetě.