pondělí 3. květen 2021 0:00

Zážitek z chuti v nové formě – revoluční novinka Mattoni v plechovce

Unikátní příchutě a jedinečné osvěžení. To je nová řada ochucené minerální vody Mattoni v plechovkách. Revoluční novinka na českém trhu přináší spojení přírodní minerální vody Mattoni a plné chuti ovoce ve vyhledávaném a trendy balení. K dostání ve třech jedinečných a oblíbených příchutích – Multi, Black a Cedrata.

Značka Mattoni přináší jako první lokální značka do kategorie ochucených vod plechovky. „Prodeje nápojů v plechovkách dlouhodobě rostou. Proto se Mattoni, jednička v kategorii ochucených minerálních vod, rozhodla své portfolio rozšířit právě o tento nový formát a oslovit tak i mladší spotřebitelé, kteří ocení především zážitek z jedinečné a osvěžující chuti,“ uvádí Miroslava Moravcová, manažerka značky Mattoni.

 

Mattoni v plechovce o objemu 0,5 l je k dostání v jemně perlivé variantě v příchutích Multi, Cedrata a Black. Unikátní složení přírodní minerální vody Mattoni s vyváženým poměrem minerálů v kombinaci s plnou ovocnou chutí přináší skvělé osvěžení pro každý den. To vše navíc bez barviv, konzervantů, umělých sladidel a s nízkým obsahem cukru a v plně recyklovatelném obalu.

 

Mattoni 1873 dlouhodobě usiluje o lokální opakovanou recyklaci nápojových obalů. Stála u zrodu iniciativy Zálohujme.cz, která usiluje o zavedení záloh na PET lahve a plechovky v Česku. Plošný zálohový systém by umožnil nastartovat v Česku chybějící recyklaci „z plechovky do plechovky“. Recyklace hliníku dává obrovský smysl, šetří energii, vodu i emise uhlíku při výrobě z primární suroviny.

 

„Hliník je, podobně jako PET, výborným materiálem pro balení nápojů. Je ale potřeba s ním nakládat cirkulárně a uzavřít materiálovou smyčku lokálně, v Česku. Na to je ale potřeba zajistit efektivní sběr. V současnosti se u nás vysbírají jen 3 plechovky z desíti,“ říká Andrea Brožová, mluvčí iniciativy Zálohujme.cz.