Vyrábí se z kravského mléka vlastní produkce přímo na farmě a chutná božsky smetanově. Až si ho nalijete do skleničky, budete mít nejspíš problém nechat 2 deci do těsta.
Počet porcí: 10 kusů
Doba přípravy: 90 minut
Náročnost: *
Ingredience:
200 g hladké mouky
3 g soli
15 g cukru
180 g Selského zákysu
3 g sušeného droždí
10 g másla
250 g bílého jogurtu
50 g majonézy
20 g smetanového křenu
Postup:
1. Ohřejeme zákys na 35 °C, přidáme droždí a špetku cukru. Necháme 15 minut odležet, aby se aktivovalo droždí. Poté smícháme kvásek s hladkou moukou a solí. Důkladně
prohněteme a postupně přidáváme máslo nakrájené na kostičky. Dobře zpracujeme a necháme kynout 45 minut.
2. Poté těsto vyválíme a vykrojíme kolečka. Necháme opět kynout cca 10 minut a pak smažíme z obou stran asi 3 minuty.
3. Koblihy můžeme podávat třeba s křenovým dipem, který si vyrobíme smícháním jogurtu, majonézy a smetanového křenu. Dochutíme solí a cukrem.