úterý 21. září 2021 0:00

Výtečná kukuřičná polévka do prvních chladných dnů

Kukuřice je považována za sezonní nutriční bombu a její hlavní období právě teď začíná. Zaměřte se ve svém jídelníčku na pokrmy z této suroviny, kterou milují děti i dospělí, a připravte si z ní originální recepty ke každé příležitosti. Prozradíme také, kam se vydat pro tu nejlepší!

Kukuřičná polévka do prvních chladných dnů

 

· 4 ks bio kukuřičné klasy

· 2 ks bio cibule

· 4 lžíce bio rostlinného oleje

· 1 l zeleninového vývaru v biokvalitě

· 100 ml bio smetany

· bio muškátový oříšek

· bio mletý pepř

 

Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Do hrnce přidejte olivový olej a kolečka cibule v něm dozlatova osmažte. Přilijte vývar a 10 minut vařte. Poté do hrnce vložte kukuřičná zrna vyloupaná z čerstvých klasů. Směs duste, dokud kukuřice nezměkne. Poté si odložte několik vařených kukuřičných zrn stranou a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Na závěr přilijte smetanu, špetku strouhaného muškátového oříšku, osolte a opepřete. Ozdobte uvařenou kukuřicí.

 

Kupujte BIO. Pro budoucnost!

Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké. To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím.