čtvrtek 3. březen 2022 0:00

Originální svačina: Chia pudink s karamelizovaným ovocem

Pohoštění nebo i velejemná svačina, kterou můžeme překvapit děti nebo partnera, to je chia pudink s karamelizovaným ovocem. Aby se v něm všechny ingredience dokonale propojily, doporučujeme připravit si základ den předem. O jemnou chuť a neodolatelnou vůni se pak postará Ghíčko se skořicí a vanilkou.

 

Recept: Chia pudink s karamelizovaným ovocem

 

Suroviny: 1 plechovka kokosového mléka (250 ml), 6 polévkových lžic chia semínek, 1 lžíce medu, 1 středně velké jablko a 1 hruška, 1 polévková lžíce Ghí se skořicí a vanilkou, 1,5 lžíce třtinového cukru, 10 sušenek Lotus (nadrcené), pražené lískové oříšky (nasekané nahrubo), 1 bílý jogurt (250 ml)

 

Postup:

1. Den předem si připravíme chia pudink: promícháme kokosové mléko, přidáme med a chia semínka. Vše rozdělíme do skleniček a necháme přes noc proležet.

 

2. Druhý den si nachystáme karamelizované ovoce: jablko a hrušku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. V kastrůlku rozhřejeme lžíci skořicového ghíčka a ovoce na něj vložíme. Posypeme třtinovým cukrem a chvilku opékáme, až cukr zkaramelizuje. Pak necháme vychladnout.

 

3. Na vrstvu chia pudinku ve skleničkách rozložíme karamelizované ovoce a na něj vrstvu nadrcených sušenek.

 

4. Těsně před podáváním přidáme do každé skleničky navrch asi 1,5 polévkové lžíce bílého jogurtu a zasypeme praženými sekanými lískovými oříšky.