Ingredience
· 250 g chlebové pšeničné mouky
· 250 g hladké mouky
· 275 ml mléka
· 50 g másla
· 1 lžička soli
· ½ kostky čerstvého droždí
· + sypání (mák, kmín, sůl, sezam)
Postup
Všechny suroviny dejte do robota a pomocí nástavce hák vypracujte hladké, kompaktní, pružné a nelepivé těsto. Nechte těsto přikryté pod utěrkou nebo fólií 20–30 minut zrát.
Pak můžete tvarovat bochánky nebo placky. Důležité je zachovat stejnou gramáž kaiserek. Ideální je rozdělit si těsto na 10 stejných kousků. Pak buď vytvarujte raznicí na kaiserky kresbu, nebo skládejte z placky podle našeho videa.
Na závěr potřete vodou a posypte podle sebe mákem, sezamem nebo hrubozrnnou solí. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut. Zkontrolujte a případně ještě nechte zezlátnout.
Po vychladnutí na mřížce servírujte nejlépe čerstvé. Video recept: https://www.youtube.com/watch?v=JtV8ZyEi7jo