Na 6 porcí potřebujete:
1 kaki Persimon Bouquet
400 g lučiny
rajčata na zdobení
balsamikový ocet
rukola na zdobení
olej
sůl, pepř
Lučinu dejte do nádobky mixéru, přidejte trochu pepře, špetku soli a jedno menší, na kousky nakrájené kaki. Vše důkladně prošlehejte a poté směs rozdělte do olejem vymazaných zapékacích misek. Vyskládejte je na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 20 minut. Poté ozdobte rajčaty, rukolou a balzamikovou redukcí.
Pohár se zakysanou smetanou, kaki a malinami
Rychlý a osvěžující dezert, který vás nadchne svou lehkostí a snoubením chutí.
Na 6 pohárů si připravte:
3 kaki Persimon Bouquet
600 g zakysané smetany
200 g mražených malin
špetku drcené vanilky
čokoládové hoblinky na zdobení
špetku citronové kůry
špetku skořice
Maliny nechte rozmrazit a poté je krátce svařte se skořicí a citronovou kůrou. Kaki oloupejte, nakrájejte na kousky, přidejte vanilku a ve vysokorychlostním mixéru prošlehejte. Vznikne hustá pěna. Zakysanou smetanu rozdělte do misek. Přidejte pěnu z kaki, maliny a ozdobte čokoládou.