úterý 26. listopad 2024 0:00

Pečená lučina s kaki

Pečená lučina je nejen snadná na přípravu, ale díky zdobení rukolou a balsamikovou redukcí také estetickým skvostem na každém stole. Hodí se jako skvělý předkrm nebo s pečivem coby lehký hlavní chod.

Na 6 porcí potřebujete:

 

1 kaki Persimon Bouquet

400 g lučiny

rajčata na zdobení

balsamikový ocet

rukola na zdobení

olej

sůl, pepř

 

Lučinu dejte do nádobky mixéru, přidejte trochu pepře, špetku soli a jedno menší, na kousky nakrájené kaki. Vše důkladně prošlehejte a poté směs rozdělte do olejem vymazaných zapékacích misek. Vyskládejte je na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 20 minut. Poté ozdobte rajčaty, rukolou a balzamikovou redukcí.

 

Pohár se zakysanou smetanou, kaki a malinami

 

Rychlý a osvěžující dezert, který vás nadchne svou lehkostí a snoubením chutí.

 

Na 6 pohárů si připravte:

 

3 kaki Persimon Bouquet

600 g zakysané smetany

200 g mražených malin

špetku drcené vanilky

čokoládové hoblinky na zdobení

špetku citronové kůry

špetku skořice

 

Maliny nechte rozmrazit a poté je krátce svařte se skořicí a citronovou kůrou. Kaki oloupejte, nakrájejte na kousky, přidejte vanilku a ve vysokorychlostním mixéru prošlehejte. Vznikne hustá pěna. Zakysanou smetanu rozdělte do misek. Přidejte pěnu z kaki, maliny a ozdobte čokoládou.