Vychytávka na kynutá těsta
Máte za sebou již nějaké pekařské neúspěchy a vyhýbáte se proto kynutým těstům obloukem? S tímto je navždy konec, s touto ingrediencí se pro vás kynutá těsta stanou rutinní záležitostí. Hladká mouka na kynutá těsta vás totiž při jejich přípravě rozhodně nenechá ve štychu a tvarohové vafle díky ní budou nadýchané, kypré a vláčné. Mouka také dodá těstu objem, a to pak bude krásně tažné a pružné a bude dobře držet svůj tvar. Tato mouka lépe váže vodu, proto při míchání těsta doporučujeme přidat o něco více tekutiny, než dáváte do běžné mouky. Hodí se skvěle do jakéhokoliv druhu kynutého pečiva a je vyrobena z pečlivě vybraného obilí 100% českého původu.
Ingredience
· 1 vanička polotučného tvarohu
· 2 vejce
· 1 lžička prášku do pečiva
· 55 g hladké mouky
· 30 g rozpuštěného másla
Na ozdobu:
podle chuti a sezony – ovoce, slaný karamel, oříšky a bylinky
Postup
Ze všech surovin připravte jednotné těsto. Vyšlehané nechte aspoň 10 minut odpočívat. Vaflovač opravdu hodně rozpalte, ať jsou vafle krásně křupavé.
Hustotu těsta hodně ovlivňuje obsah vody v tvarohu, tak se nelekněte, když bude hutnější, a hlavně těsto neřeďte. Při pečení můžete vaflovač lehce pomašlovat. Než ho zavřete, nechte těsto asi minutu zatáhnout.
Zdobte podle aktuální chuti a sezony.


