neděle 23. březen 2025 0:00

Sladké ráno nejen pro výjimečné ženy: domácí tvarohové vafle

Neříká se nadarmo, že láska prochází žaludkem. Překvapte tak nejbližší ženy ve vašem životě sladkou snídaní a projevte jim tak své uznání a vděk. Nadýchané tvarohové vafle jsou dokonalým způsobem, jak si vzájemně zpříjemnit společné chvíle. Jemná struktura, lahodná chuť a vůně čerstvě upečeného těsta promění obyčejné ráno ve výjimečný okamžik plný radosti. Podávejte je s ovocem, javorovým sirupem nebo šlehačkou a dopřejte si sladkou oslavu. To, co je připravené s láskou, je přeci tím nejlepším dárkem pro každou výjimečnou ženu.

 

Vychytávka na kynutá těsta

Máte za sebou již nějaké pekařské neúspěchy a vyhýbáte se proto kynutým těstům obloukem? S tímto je navždy konec, s touto ingrediencí se pro vás kynutá těsta stanou rutinní záležitostí. Hladká mouka na kynutá těsta vás totiž při jejich přípravě rozhodně nenechá ve štychu a tvarohové vafle díky ní budou nadýchané, kypré a vláčné. Mouka také dodá těstu objem, a to pak bude krásně tažné a pružné a bude dobře držet svůj tvar. Tato mouka lépe váže vodu, proto při míchání těsta doporučujeme přidat o něco více tekutiny, než dáváte do běžné mouky. Hodí se skvěle do jakéhokoliv druhu kynutého pečiva a je vyrobena z pečlivě vybraného obilí 100% českého původu. 

 

Ingredience

· 1 vanička polotučného tvarohu

· 2 vejce

· 1 lžička prášku do pečiva

· 55 g hladké mouky 

· 30 g rozpuštěného másla

 

Na ozdobu:

podle chuti a sezony – ovoce, slaný karamel, oříšky a bylinky

 

Postup

Ze všech surovin připravte jednotné těsto. Vyšlehané nechte aspoň 10 minut odpočívat. Vaflovač opravdu hodně rozpalte, ať jsou vafle krásně křupavé.

Hustotu těsta hodně ovlivňuje obsah vody v tvarohu, tak se nelekněte, když bude hutnější, a hlavně těsto neřeďte. Při pečení můžete vaflovač lehce pomašlovat. Než ho zavřete, nechte těsto asi minutu zatáhnout.

Zdobte podle aktuální chuti a sezony.