Apetit

úterý, 03 listopad 2020
Jak chutná podzim? Právě tak jako naše noky se švestkovo-hruškovou omáčkou. Pokrm, který je dokonale vyvážený, protože sladkou chuť ovoce doplňují nadýchané tvarohové noky. Nechybí ani křupavý komponent v podobě opražené strouhanky smíchané s trochou cukru a voňavou skořicí.
čtvrtek, 29 říjen 2020
Strašidelný svátek se blíží! K Halloweenu neodmyslitelně patří dýně, pavučiny, kostry, čarodějnice a další strašidelné postavy... A také spousta dobrot! Užijte si kouzelné chutě – naservírovali jsme vám speciální recepty na halloweenskou hostinu.
středa, 21 říjen 2020
Výrobce slaných pochoutek z hmyzu – Křupavých červíků WormUP rozhodně nezahálí. Na letošní podzim a zimu nachystal hned dvě nové edice, které parádně zpestří halloweenské i vánoční stolování. A připraví vám i vašim hostům nezapomenutelné zážitky.
úterý, 20 říjen 2020
Použití kvalitních surovin je základem každého vaření. S nimi jde vaření skoro samo, vše chutná výtečně. Plodiny vypěstované v souladu s přírodou, v BIO kvalitě, mají vynikající chuť. Při jejich pěstování nebyla použita žádná umělá hnojiva ani chemické látky jako například pesticidy.
středa, 14 říjen 2020
Přestože se dýně teprve v nedávné době dočkala své kulinářské renesance, stala se poměrně rychle oblíbenou potravinou, která udělá parádu nejen jako halloweenská dekorace. Svou barvou připomínající odlesky spadaného listí se doslova hodí k sychravému podzimnímu počasí, které už pomalu klepe na dveře. Inspirujte se netradičními recepty, jako jsou dýňové hranolky, lívance nebo placky bez složitých ingrediencí.
středa, 07 říjen 2020
Jaké je první jídlo ze švestek, které vás napadne? Pozor, nápoje se nepočítají. Takže zaručeně knedlíky! Ty jsou jedněmi z mála sladkých pokrmů, kterému snad nikdo neodolá. Švestkové knedlíky jsou zkrátka klasika. Tradičně se dělají z kynutého těsta. My jsme si ale pro vás připravili naprosto originální recepturu, v níž dominuje tvaroh a toastový chléb. Knedlíky navíc obalujeme ve skořicové strouhance.
úterý, 22 září 2020
Yuzu je citrusové ovoce známé také jako yuja. Pochází pravděpodobně z Číny, kde se objevilo již před více než tisíci lety. Nyní ho pěstují především farmáři v Japonsku, Koreji a dalších částech světa. Má silnou žlutou kůru, ale oproti jiným citrusům je kyselejší a aromatičtější. Kde všude se dá yuzu použít? A proč je dobré ho do jídelníčku zařadit? Máme pro vás tři dobré důvody.
úterý, 15 září 2020
Vyzkoušejte osvěžující ovocné drinky i lehký nepečený dort. Konečně to vypadá na pořádně vysoké letní teploty. Nezapomeňte na pravidelné doplňování tekutin, vždyť každá sklenice s vodou či limonádou se dá krásně vyšperkovat. A ani milovníci sladkého se nemusí bát, lehké nepečené dorty potěší malé i dospělé.
pátek, 11 září 2020
Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.
čtvrtek, 10 září 2020
Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem.