Apetit

čtvrtek, 14 září 2017
Jablka mají jednu velkou výhodu – jsou vždycky k dostání. Určitě je vám všem povědomá situace, kdy se znenadání nahlásí hosté a vy ještě narychlo pečete tolik oblíbený jablečný štrúdl. Jenže s jablky se toho dá v kuchyni vykouzlit mnohem víc. Aby byly pokrmy co nejchutnější a nejzdravější, vyplatí se je připravovat z kvalitních surovin.
sobota, 09 září 2017
Rio Mare připravilo autentickou chuť čistého rybího masa ve dvou variantách. Výběrové sardinky jsou bez kostí a kůže. Místní konzumenty kvalitních rybích pochoutek potěší Rio Mare Filety sardinek v olivovém oleji a Rio Mare Filety sardinek v olivovém oleji s chilli papričkou.
středa, 13 září 2017
Vaření je pro Markétu Hrubešovou vášní i radostí. Vše, co se točí kolem jídla, ji neskutečně baví. Kromě toho, že vaření miluje, se ale také o své potěšení ráda dělí s ostatními. Pravidelně ji proto můžeme vídat v nejrůznějších kuchařských show, na kuchařských festivalech a také na ni (tedy přesněji na její knižní díla) můžeme narazit v regálech knihkupectví, kde se nyní objeví i její nejnovější kniha věnovaná nejmenším členům rodiny.
pondělí, 21 srpen 2017
Mimořádná událost zážitkové gastronomie v podobě hodování v oblacích se vrací do Prahy! A místo pouhého víkendu – jako tomu bylo v minulých letech – nabídne Pražanům i návštěvníkům české metropole hned deset dní plných různých variací této světově oblíbené atrakce.
čtvrtek, 10 srpen 2017
Všechny náročné gurmány uspokojí restaurace Na Krásné Vyhlídce, která se nachází v klidném téměř venkovském prostředí na Praze 8. Na zahrádce si můžete vychutnat výhled na Trojskou kotlinu a při hezkém počasí si užijete příjemné posezení pod vzrostlými stromy. 
čtvrtek, 03 srpen 2017
Vařit ze sezónních surovin je nejen moderní, ale i zdravé a cenově výhodné. Využijme proto nyní voňavá a čerstvá rajčata, kterými se to na zahrádkách, balkonech a v obchodech jenom hemží. Pokud si je kupujete, navštivte raději vašeho oblíbeného farmáře, nebo si vybírejte ta, která mají některou ze značek kvality (např. Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ či Ekologická produkce).
úterý, 01 srpen 2017
Chutná příloha k masu, přísada do salátů nebo křupavé letní osvěžení. Na všechny tyto způsoby si užíváme nakládané okurky, jejichž tradice v českých zemích sahá staletí do minulosti a je neoddělitelně spjata s městem Znojmo.  
pondělí, 31 červenec 2017
Zajímají vás nové příchutě a rádi experimentujete? Potom je nové Caramel Popcorn Frappuccino pro vás to pravé! Jedná se o jemné Frappuccino, jehož základní verze vzniká na krémové bázi s popcornovým sirupem a lámankou uvnitř, zatímco povrch zdobí šlehačka a butterscotch poleva.
pondělí, 31 červenec 2017
Vzpomínáte si ještě na sifonové lahve, ve kterých se zejména v minulém století vyráběla domácí "sodovka"? Pokud ne, je to zřejmě způsobeno faktem, že až 93 % obyvatel České republiky dnes za synonymum domácích bublinek považuje značku SodaStream a její výrobníky. Pokud ještě ani jeden z nich doma nemáte, možná jste uvěřili některému z následujících mýtů.
pátek, 14 červenec 2017
S přibývajícími slunečnými dny začíná stoupat rtuť teploměrů stále výš, až dosahuje závratných čísel. Ještě mnohem vyšší teplotu však přístroje naměří v kuchyni, když připravujete klasické teplé pokrmy. Vyzkoušejte v tomto letním období něco jiného a vsaďte na příjemně studené polévkové krémy.