Apetit

pátek, 16 listopad 2018
Pokud se potýkáte s alergií na lepek nebo s jeho intolerancí a máte strach, že si o vánočních svátcích nebude moct vychutnat vaše oblíbené cukroví, nepropadejte rozhodně panice. V dnešní době je spousta variant, ze kterých můžete vybírat. Navíc se vám otevírá i možnost v kuchyni trochu experimentovat a třeba objevit zatím neznámé chutě a suroviny.
čtvrtek, 01 listopad 2018
Zážitek se stává fenoménem, a také stále častějším vánočním dárkem v podobě rozličných dárkových voucherů. Kulinářský ateliér Ola Kala v tom svém zážitku spojuje hned několik činností, které na sebe krásně navazují. Obdarovaný stráví čas v příjemné atmosféře při společném vaření či pečení, bezvadně se pobaví a následně si vše při sklence dobrého vína sní. Na kulinářské kurzy chodí jak kuchařští nadšenci, tak ti kteří sice moc nevaří, ale dobré jídlo a pití umí ocenit.
úterý, 23 říjen 2018
Ballantine’s Finest je whisky, která svou chutí nikdy nezklame, proto je v Evropě neprodávanější a podle respektované Whisky Bible od J. Murrayho i nejlepší blended skotská whisky na světě. Ballantine’s je zkrátka nápoj, který muži milují a pod vánočním stromečkem je zaručeně potěší.
pátek, 19 říjen 2018
Rok 2018 je pro náš národ významným rokem, v němž se potkává hned několik význačných výročí českého státu. V „osmičkovém roce“ je tím NEJ jubileem 100 let od založení samostatného Československa. Právě toto výročí inspirovalo čejkovické vinaře k přípravě zcela nové unikátní řady šumivých a tichých vín, kterou nazvali TGM, k poctě Tomáše Garrigua Masaryka. Čejkovice, kde náš první prezident vyrůstal, považoval za svůj domov: „Můj vlastní domov – to byly Čejkovice.“
čtvrtek, 11 říjen 2018
Dnešní den si ve více než 150 zemích světa připomínáme 16. říjen jako Světový den výživy. Proč vůbec tento svátek vznikl? Co nás nejvíc ovlivňuje při výběru potravin? Čeká nás „potravinová revoluce“?
pondělí, 08 říjen 2018
Gastronomická novinářka, televizní kuchařka a písničkářka Karolína Kamberská přichází letos na podzim hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha Každý den je svátek, druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.
čtvrtek, 20 září 2018
Od října tohoto roku mohou diváci stanice TV Paprika sledovat lokální produkci věnovanou především českým divákům. V pořadu Hezky česky s Vendy – Vendulou Špetlíkovou a Adamem Novotným se budou moci těšit všichni, kdo milují tradiční kuchyni, na známé recepty v časově efektivních a chuťově dokonalých variacích. Show startuje 1. října a fanoušci vaření ji budou moci sledovat každý pracovní den ve 20 hodin večer.
středa, 19 září 2018
V dnešní době je možné všechno. Třeba dát dítěti jméno „Školní mléko“, pokud vám to schválí na matrice. Nicméně zůstaňme u prvotního významu. Již v roce 1999 vyhlásila Světová organizace pro potraviny a zemědělství při OSN „Světový den školního mléka“. Ten připadá na poslední středu v září. Letos se bude slavit po devatenácté.
středa, 05 září 2018
Ani jako vášniví cestovatelé se nemusíte vzdát své oblíbené kávy. V odlehlé divočině si povzbuzující šálek můžete připravit i v polních podmínkách a bude chutnat ještě lépe, než jste zvyklí. Ať už jedete autem, nebo si nesete výbavu na zádech, prioritou je objem a hmotnost. Spolu s coffee masterem Šárkou vám představujeme dvě možnosti na přípravu kávy: moka konvičku a aeropress.
pátek, 31 srpen 2018
Lidské tělo se ze 70 % skládá z vody. Pro správný chod organismu je nutné dodávat tělu dostatek energie, ale i vyvážený poměr minerálních látek, které si tělo nedokáže samo vytvořit. Mezi minerální látky, které je potřeba tělu dodávat patří železo, zinek, měď, hořčík a vápník. Pro efektivní vstřebávání magnézia (Mg) je důležité dostatečné množství vápníku (Ca). Ideálně v poměru 1 Mg : 3 Ca. Nejvíce magnézia se zároveň v těle vstřebá z vody.