Apetit
pondělí, 30 duben 2018
Krásné vůně, teplo, pohoda, lenošní či sport a pobyt u vody jsou znakem letních dní. Kdo by chtěl trávit většinu času v kuchyni? Proto Mlékárna Valašské Meziříčí společně s Vendulou Špetlíkovou alias Vendy, známou blogerkou, autorkou kuchařek a televizních pořadů a Jirkou Sýkorou, desetibojařem, mistrem světa v juniorech a mistrem Evropy v kategorii do 23 let, natočila další recepty pro mlsné jazýčky.
pátek, 13 duben 2018
Indická kuchyně se u nás stává stále populárnější, a to především díky svým jedinečným chutím a ingrediencím. Hlavní složkou téměř všech pokrmů je výrazné koření, různí se i způsobem přípravy surovin. Zásadní je oblast Indie, ze které jídlo pochází, protože se liší podle regionů i náboženství.
čtvrtek, 22 březen 2018
Každá země slaví velikonoční svátky jinak. Nad některými zvyky budete vrtět hlavou, jiné jsou úsměvné. Nechali byste se dobrovolně ukřižovat? To raději české vyšlehání. Ať už dodržujte zvyky nebo ne, podle kalendáře na nás již dýchá jaro, tak proč si ho nezpříjemnit i několika velikonočními tipy.
čtvrtek, 29 březen 2018
„V České republice trpí dle odhadů celiakií 1 ze 100 obyvatel, i když rozpoznaných forem je prozatím méně. Na vině jsou často přehlédnuté příznaky této nemoci. Vzhledem k riziku závažných komplikací je nutné se pokusit tento stav změnit," říká doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD, primář interního oddělení, gastroenterolog z Thomayerovy nemocnice v Praze.