Apetit

pondělí, 30 duben 2018
Krásné vůně, teplo, pohoda, lenošní či sport a pobyt u vody jsou znakem letních dní. Kdo by chtěl trávit většinu času v kuchyni? Proto Mlékárna Valašské Meziříčí společně s Vendulou Špetlíkovou alias Vendy, známou blogerkou, autorkou kuchařek a televizních pořadů a Jirkou Sýkorou, desetibojařem, mistrem světa v juniorech a mistrem Evropy v kategorii do 23 let, natočila další recepty pro mlsné jazýčky.
pátek, 13 duben 2018
Indická kuchyně se u nás stává stále populárnější, a to především díky svým jedinečným chutím a ingrediencím. Hlavní složkou téměř všech pokrmů je výrazné koření, různí se i způsobem přípravy surovin. Zásadní je oblast Indie, ze které jídlo pochází, protože se liší podle regionů i náboženství.
čtvrtek, 22 březen 2018
Každá země slaví velikonoční svátky jinak. Nad některými zvyky budete vrtět hlavou, jiné jsou úsměvné. Nechali byste se dobrovolně ukřižovat? To raději české vyšlehání. Ať už dodržujte zvyky nebo ne, podle kalendáře na nás již dýchá jaro, tak proč si ho nezpříjemnit i několika velikonočními tipy.
čtvrtek, 29 březen 2018
„V České republice trpí dle odhadů celiakií 1 ze 100 obyvatel, i když rozpoznaných forem je prozatím méně. Na vině jsou často přehlédnuté příznaky této nemoci. Vzhledem k riziku závažných komplikací je nutné se pokusit tento stav změnit," říká doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD, primář interního oddělení, gastroenterolog z Thomayerovy nemocnice v Praze.
pondělí, 19 březen 2018
Ikonický žlutý obal byl navržen českým malířem a ilustrátorem Zdeňkem Rykrem v roce 1923 a s minimálními úpravami přetrval dodnes.
úterý, 20 březen 2018
Máme pro vás úžasné recepty se špenátem. Připravili jsme pro vás tip na Špenátový koláč a Masové kuličky se špenátovými listy podávané s bulgurem s pečenou zeleninou a tomato paprikovou omáčkou s červenou čočkou. Recepty jsou od šéfkuchaře Václava Šmerdy jr.  
čtvrtek, 15 březen 2018
O Velikonocích slavíme konec postního období, těšme se tedy na pořádné hody! Letos připadá Velikonoční pondělí na 2. dubna - na začátek nejbláznivějšího měsíce v roce. Může se pak sváteční menu nést v jiném než aprílovém duchu?
středa, 14 březen 2018
Káva nás provází po celý den. Pro někoho je ranní nezbytností, pro někoho společenskou událostí. Určitě se ale stala součástí našich životů.
pátek, 09 březen 2018
Často slýcháme diskuse na téma, zda si může běžný spotřebitel dovolit nakupovat kvalitní potraviny, zda mu stojí za to preferovat tuzemské výrobky, zda má vyhledávat výrobky s označením kvality a jestli se těmto označením dá věřit nebo je lepší se soustředit pouze na cenu?
čtvrtek, 08 březen 2018
Zatímco někteří se rozhodují, zda po Vánocích či s příchodem jara budou dodržovat diety či zdravější jídelníček, 15 %1 z nás na výběr nemá. Kvůli syndromu dráždivého tračníku musí na to, co jí, dbát 365 dní v roce. A bohužel často ani to nestačí.