Apetit

pátek, 28 duben 2017
Jste v lásce romantičtí, vášniví nebo snad blázniví? Každý z Vás si může zamilované chvíle užít s Králem Sýrů  Nebeský ve spojení s delikatesami podle vlastní chuti. 
úterý, 25 duben 2017
Zatímco bílá a červená vína se pijí bez větších výkyvů po celý rok a jejich výběr spíše záleží na jídlech, která mají doprovázet, růžová vína jsou považovaná za vína sezónní, jež patří na stůl hlavně na jaře a v létě.
pondělí, 24 duben 2017
Kdo nesleduje kvalitu potravin, skoro jako by nebyl. Zájem o složení výrobků na našem trhu neustále stoupá. Je to pochopitelné, protože to, co jíme, ovlivňuje naše zdraví a taky to, jak se cítíme. Existuje ale nějaký obecný návod, jak potraviny vybírat? Bohužel ne. Naštěstí vám s tím může pomoci web akademiekvality.cz, který sleduje pod mikroskopem jednotlivé potraviny a pochutiny.
středa, 19 duben 2017
Pivo a whiskey k sobě mají blízko. Co se ale stane, když se spolu podělí o sudy? Z jednoho takového pokusu se před pár lety zrodila výtečná irská whiskey Jameson Caskmates. Dějištěm druhého experimentu se stal krkonošský minipivovar Trautenberk. Výsledkem je silné a výrazné tmavé pivo – Imperial Stout 19.
čtvrtek, 13 duben 2017
Grilování patří k českému národu stejně jako chalupaření nebo pití piva. Po dlouhé zimě už netrpělivě vyhlížíme první jarní dny, kdy budeme moci oprášit gril a zakousnout se do šťavnatého kousku masa. Hansi Peterovi Spakovi, zakladateli a majiteli společnosti Spak, osobně záleží na tom, abychom si pošmákli.
čtvrtek, 13 duben 2017
Rio Mare přináší na český trh grilované filety z makrely, která patří mezi nejchutnější a nejvýživnější druhy ryb. Jedinečné chuťové i výživové vlastnosti makrely obohatí zdravý jídelníček ve dvou variantách. Rio Mare grilované filety z makrely v extra panenském olivovém oleji a Rio Mare grilované filety z makrely s barbecue omáčkou jsou připravené charakteristickým italským způsobem.
úterý, 11 duben 2017
Pokud rádi grilujete a zároveň patříte k vyznavačům zdravých pokrmů, gril s technologií RBS je pro vás tím ideálním spojením. Veškeré grily s technologií RBS, Radiant burner system, od společnosti Campingaz disponují touto ojedinělou technologií keramických hořáků, které jsou umístěné po bocích grilovací vany a zaručují tak zdravější přípravu jídla, neboť šťávy z pokrmů neodkapávají na hořáky, a tuk se tak nepřipaluje.
pátek, 07 duben 2017
Svěží jarní větřík zavál i do mexických restaurací Rancheros několik zajímavých novinek. Milovníci této kuchyně se mohou těšit na pravé mexické snídaně nebo nové druhy čerstvých domácích limonád. Na své si přijdou také bezlepkoví jedlíci, pro které kuchaři Rancheros chystají delikatesy bez lepku.
pátek, 07 duben 2017
Velikonoce se blíží a jako každý rok se doma sejde bohatá koleda v podobě vajec na tvrdo. Pokud přemýšlíte, co s nimi uděláte, máme pro vás tip na vajíčkový salát. Letos doporučujeme vyzkoušet odlehčenou verzi.
úterý, 04 duben 2017
Náš organismus vyžaduje po celonočním hladovění nový příjem energie. Pokud ji nedostane, začne jako náhradní zdroj využívat aminokyseliny ze svalů, což je problémem u lidí s nadváhou, sportovců, ale i dětí. Následkem nesnídání je nesoustředěnost, únava, rychlý nástup vysílení a může dojít až k mdlobě.