Apetit

úterý, 16 červenec 2019
Spotřebitelská soutěž Volba spotřebitelů o nejlepší novinku roku 2019 ocenila zmrzliny Polárka a sýry Koliba. Soutěž podporuje produkty, které u Čechů každoročně bodují.
středa, 24 červenec 2019
Čas letních garden party je tady. Dejte si pauzu od grilovaného masa a připravte svěží sladké kombinace s mákem nebo lehké „zobání“ ve stylu nachos, se kterými zazáříte.
pondělí, 15 červenec 2019
Máslo se na našem jídelním stole objevuje i několikrát denně. Mažeme si jej na pečivo, vaříme s ním, a především z něj pečeme. Právě tuk je nositelem chuti a vůně, proto je máslo při přípravě sladkých dezertů tolik vyhledávané a výrobky z něj jsou tak dobré. 
čtvrtek, 04 červenec 2019
Léto je spjaté s teplým počasím, dovolenou, zmrzlinami i lehkým jídlem. V teplých dnech se každý rád osvěží něčím sladkým i chladným, a proto Mlékárna Valašské Meziříčí připravila tři tipy, jak si léto zpříjemnit.
pondělí, 01 červenec 2019
Je vůbec možné mít během tropických teplot chuť na sladké? Určitě ano. Ale nejspíše se shodneme na tom, že by to mělo být příjemně svěží. Dokonalou volbou jsou dezerty nebo koktejly, které kombinují mléčné výrobky a ovoce.
čtvrtek, 20 červen 2019
Před pár dny se v Národním zemědělském muzeu v Praze uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků soutěže „Mlékárenský výrobek roku 2019“. Ocenění nejlepších produktů z mléka pro rok 2019 proběhlo v rámci společensko-odborné akce „Oslava mléka“. Sedmnáctého ročníku soutěže se zúčastnilo rekordních 23 tuzemských výrobců. Výrobky byly hodnoceny celkem v 11 kategoriích.
středa, 19 červen 2019
Nejtradičnější valašskou specialitou, která nechybí v nabídce Spa hotelu Lanterna, je kyselice – krémová polévka se zelím a uzeným masem. „Doporučuji vyzkoušet i její chuťově jemnější obdobu – krémovou kulajdu se zastřeným vejcem a čerstvým koprem. Mezi hosty je velmi oblíbená,“ říká Josef Tydlačka, šéfkuchař.
pondělí, 13 květen 2019
Mezinárodní den koktejlů (13. května) se nezadržitelně blíží. Víte, že tento světově uznávaný svátek založil barman a významný český publicista Alexander Mikšovic? První oslava se uskutečnila už v roce 1999. Květen tedy patří mezi měsíce oslavující koktejly z různých koutů zeměkoule. Opravdoví fajnšmekři ale ví, že ty nejlepší drinky vám namíchají přímo v destinacích, kde se zrodily. Kupte si letenku a vydejte se s námi na cestu kolem „koktejlového světa“.
čtvrtek, 02 květen 2019
Snažíte se jíst vyváženě, dbáte na dostatek ovoce a zeleniny ve stravě, ale ty stejné druhy pořád dokola vás už nudí? Zkuste si klasickou zeleninu připravit trochu jinak. Nejenže obměníte jídelníček, ale navíc získáte potřebné vitamíny a minerály. S přibývajícími teplotami jsou lehké zeleninové pokrmy ideální volbou. Zaměříme se na ředkvičky, mrkev a špenát, ze kterých se dá při troše fantazie doslova kouzlit.
pondělí, 08 duben 2019
Vyvážená snídaně je nejen dobrým startem do nového dne, ale i zdrojem energie na celé dopoledne. Podle odborníků by měla být sestavena tak, aby nás zasytila, měla správný poměr živin a zároveň jsme si na ní pochutnali. Zdánlivě jednoduché, co říkáte? Přesto se však řada z nás při snídani dopouští zbytečných chyb, které mohou vést k zažívacím obtížím, nadváze i dalším zdravotním problémům.