Apetit

středa, 19 prosinec 2018
Makronky, čokoládová pěna, briošky, croissanty, glazované dorty, crème caramel... bez vajec, másla, mléka či smetany? Jde to! Neodolatelné důkazy nabízí novinka Moderní veganské dezerty, která je v záplavě kuchařek na českém trhu jedinečným úkazem. Petra Stahlová, průkopnice veganské cukrařiny u nás, po měsících hledání alternativních surovin a zkoušení inovativních cukrářských postupů dokázala zdánlivě nemožné.
čtvrtek, 24 leden 2019
Omrzely se vám už klasické polévky a chcete připravit něco netradičního, přitom z běžně dostupných sezónních surovin, které najdete na každé zahrádce? „Vyzkoušejte krém z pečených paprik. Bude chutnat celé rodině, přitom je zdravý a jeho příprava je velmi rychlá,“ doporučuje autor receptu, šéfkuchař Josef Tydlačka.
úterý, 01 leden 2019
První místo v 6. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare získala Aneta Vyhnánková z Integrované střední školy Slavkov u Brna. Vítězka vyhrála poukaz na ceny v hodnotě 7 000 Kč. Kulinářské umění předvedlo ve finále 15 nejlepších kuchařů z celé České republiky a celkem byly rozdány ceny v hodnotě 45 000 Kč. Úkolem soutěžících bylo připravit zdravou a originální svačinu s využitím tuňákových produktů Rio Mare.
čtvrtek, 27 prosinec 2018
Máte jasný cíl – zhubnout v co nejkratším čase. Výrazně snížíte denní kalorický příjem a každý den se přísně kontrolujete v zrcadle. Nenechte se ale zlákat vidinou rychle dosaženého cíle. Dříve, než uvidíte uspokojující výsledky, vaše tělo rezignuje, protože nevydrží nastavený úsporný režim. Vyčerpanost vás přinutí vzdát se, čímž se vrátíte zpět na začátek vaší cesty. To vás utvrdí v tom, že zhubnout je nemožné. Vystupte z tohoto začarovaného kruhu co nejdříve!
čtvrtek, 13 prosinec 2018
Sandře Selinger nikdo neřekne jinak než Sanny. To kvůli jejímu úsměvu velkému jak slunce. Péct začala před třemi lety, kdy dělala provozní v jednom hotýlku. „Při pečení jsem se cítila báječně, tak nějak svá. Tak jsem pekla čím dál víc a zkoušela stále složitější cukrovinky. Pak přišel den, kdy jsem upekla první koláč podle svého vlastního receptu. A byl báječný!“ popsala své začátky Sandra.
neděle, 09 prosinec 2018
Sladké cukroví, bramborový salát s majonézou, smažený kapr či vinná klobása. To je jen malý výčet pokrmů, které o Vánocích najdete na stole v každé domácnosti. Také každý rok po svátcích řešíte problém s knoflíkem od kalhot, který ne a ne zapnout? Vyhněte se těmto nepříjemnostem a užijte si sváteční čas naplno, a především bez pocitu těžkosti.
pátek, 30 listopad 2018
S nárůstem zájmu o gastronomii se zvyšuje hlad po tipech na kvalitní restaurace. Kde na vás čekají skvělé kulinární zážitky? Které podniky nikdy nezklamou? Na tyto otázky dává spolehlivou odpověď projekt s názvem Nejlepší restaurace, který letos přináší už páté vydání osvědčeného stejnojmenného průvodce.
pátek, 16 listopad 2018
Pokud se potýkáte s alergií na lepek nebo s jeho intolerancí a máte strach, že si o vánočních svátcích nebude moct vychutnat vaše oblíbené cukroví, nepropadejte rozhodně panice. V dnešní době je spousta variant, ze kterých můžete vybírat. Navíc se vám otevírá i možnost v kuchyni trochu experimentovat a třeba objevit zatím neznámé chutě a suroviny.
čtvrtek, 01 listopad 2018
Zážitek se stává fenoménem, a také stále častějším vánočním dárkem v podobě rozličných dárkových voucherů. Kulinářský ateliér Ola Kala v tom svém zážitku spojuje hned několik činností, které na sebe krásně navazují. Obdarovaný stráví čas v příjemné atmosféře při společném vaření či pečení, bezvadně se pobaví a následně si vše při sklence dobrého vína sní. Na kulinářské kurzy chodí jak kuchařští nadšenci, tak ti kteří sice moc nevaří, ale dobré jídlo a pití umí ocenit.
úterý, 23 říjen 2018
Ballantine’s Finest je whisky, která svou chutí nikdy nezklame, proto je v Evropě neprodávanější a podle respektované Whisky Bible od J. Murrayho i nejlepší blended skotská whisky na světě. Ballantine’s je zkrátka nápoj, který muži milují a pod vánočním stromečkem je zaručeně potěší.