Apetit

středa, 27 září 2017
Lesy, ovocné sady a vinohrady v údolích se předhánějí ve své pestrosti barev, o něco výše slunce zahaluje modřínové lesy a skály zlatým světlem. Krásnější místo na turistiku než Jižní Tyrolsko na podzim byste asi nenašli. A kdy jindy také poznat jihotyrolskou gastronomii. Törggelen, oslava nového vína a jídla a největší událost podzimu v Jižním Tyrolsku, začíná již v těchto dnech na statcích místního farmářského sdružení Roter Hahn.
úterý, 26 září 2017
Oranžové ovoce kaki označovali staří Řekové jako plod bohů a s právě přicházející zimou se blíží jeho sezóna. Sladké, šťavnaté ovoce bez pecek a semínek nejenom skvěle chutná, ale je doslova nabité zdravím. Hojně jej využívá třeba tradiční čínská medicína a výsledky moderních vědeckých studií jí dávají za pravdu. Jak kaki bojuje se zdravotními neduhy?
středa, 20 září 2017
Matcha je specifický druh zeleného čaje, který se vyznačuje zářivě zelenou barvou. Tuto barvu získává díky tomu, že se krátce před sklizní čajová pole zakrývají černou plachtou, která nepropouští světlo.
čtvrtek, 21 září 2017
Padající listí, dozrávající ovoce, sklizeň a čas přípravy na zimu. To vše značí podzim. Astronomický podzim začíná podzimní rovnodenností, což je na severní polokouli kolem 23. září a končí zimním slunovratem 21. prosince. V meteorologii jsou souhrnným termínem podzim označeny měsíce září, říjen a listopad.
čtvrtek, 14 září 2017
Espresso a hodně mléka – pro milovníky latte dokonalý poměr složek. Znalci k receptu přidají ještě svůj oblíbený sirup nebo polevu. Právě pro ně Starbucks připravil do své podzimní nabídky novou chuťovou variantu: od 5. září budou moci vyzkoušet Caramelised Pecan Latte ve všech kavárnách v České republice!
čtvrtek, 14 září 2017
Jablka mají jednu velkou výhodu – jsou vždycky k dostání. Určitě je vám všem povědomá situace, kdy se znenadání nahlásí hosté a vy ještě narychlo pečete tolik oblíbený jablečný štrúdl. Jenže s jablky se toho dá v kuchyni vykouzlit mnohem víc. Aby byly pokrmy co nejchutnější a nejzdravější, vyplatí se je připravovat z kvalitních surovin.
sobota, 09 září 2017
Rio Mare připravilo autentickou chuť čistého rybího masa ve dvou variantách. Výběrové sardinky jsou bez kostí a kůže. Místní konzumenty kvalitních rybích pochoutek potěší Rio Mare Filety sardinek v olivovém oleji a Rio Mare Filety sardinek v olivovém oleji s chilli papričkou.
středa, 13 září 2017
Vaření je pro Markétu Hrubešovou vášní i radostí. Vše, co se točí kolem jídla, ji neskutečně baví. Kromě toho, že vaření miluje, se ale také o své potěšení ráda dělí s ostatními. Pravidelně ji proto můžeme vídat v nejrůznějších kuchařských show, na kuchařských festivalech a také na ni (tedy přesněji na její knižní díla) můžeme narazit v regálech knihkupectví, kde se nyní objeví i její nejnovější kniha věnovaná nejmenším členům rodiny.
pondělí, 21 srpen 2017
Mimořádná událost zážitkové gastronomie v podobě hodování v oblacích se vrací do Prahy! A místo pouhého víkendu – jako tomu bylo v minulých letech – nabídne Pražanům i návštěvníkům české metropole hned deset dní plných různých variací této světově oblíbené atrakce.
čtvrtek, 10 srpen 2017
Všechny náročné gurmány uspokojí restaurace Na Krásné Vyhlídce, která se nachází v klidném téměř venkovském prostředí na Praze 8. Na zahrádce si můžete vychutnat výhled na Trojskou kotlinu a při hezkém počasí si užijete příjemné posezení pod vzrostlými stromy.