Apetit

středa, 14 prosinec 2016
Vstup do Nového roku se pro mnohé vyznačuje řadou předsevzetí. Pro někoho taková předsevzetí znamenají najít si novou práci, pro jiné strávit více času s blízkými a pro mnohé slib začít žít zdravěji, více sportovat a tomu přizpůsobit i svůj jídelníček. Mlékárna Valašské Meziříčí uzavřela spolupráci s mladým talentovaným sportovcem Jiřím Sýkorou, který podporuje zdravý způsob života.
pondělí, 12 prosinec 2016
Tuk se stal v moderní společnosti nepřítelem číslo jedna. Je tomu však skutečně tak? Jak je to u sýrů? Máme se těm tučným vyhýbat jak čert kříži, nebo si je vychutnat jako opravdoví gurmáni? Jak spolu souvisí tuk a množství vitamínů? Dají se tučné sýry poznat na první pohled? Je možné je při vaření nahradit? Na všechny tyto otázky jsme se snažili najít odpovědi společně s odborníky z Jaroměřické mlékárny.
čtvrtek, 08 prosinec 2016
Potravinářská komora České republiky (PK ČR) spustila novou komunikační kampaň zaměřenou na zvýšení povědomí českého spotřebitele o způsobu značení sýrů – „Přírodní sýry základ zdravé výživy“. Edukační formou by se spotřebitelé měli naučit, jak se na pultech prodejen orientovat ve značení sýrů, aby si domů přinesli skutečný sýr, vyrobený z kvalitního mléka a od kvalitního výrobce.
úterý, 06 prosinec 2016
O tom, že cukroví na vánoční stůl patří, asi nikdo nepochybuje. Má to ale několik háčků. Někoho děsí nezdravé ingredience, jako tuky, bílá mouka nebo hromady cukru. Někdo řeší, kde vzít na výrobu vánočních dobrot čas, když v prosinci obvykle bývá nejvíc práce v zaměstnání a doma navíc čekají děti, kterým je potřeba se věnovat, přichystat dárky, vyzdobit byt a připravit spoustu dalších nezbytností.
úterý, 06 prosinec 2016
Máte rádi vánoční atmosféru, linoucí se vůni z trouby a další přípravy na Štědrý den? Upečte si klasické vánoční cukroví podle našich receptů. Hlavně však nezapomeňte vybírat kvalitní suroviny označené logy jako KLASA, Regionální potravina či BIO.
úterý, 06 prosinec 2016
V malebných prostorách Břevnovského kláštera byly 1. prosince vyhlášeny výsledky ankety RESTU Restaurace roku 2016. Na hodnocení restaurací se podílely desítky tisíc skutečných hostů, kteří si během roku 2016 zarezervovali prostřednictvím RESTU místo v některé restauraci a následně ji potom ohodnotili přes web Restu.cz či stejnojmennou mobilní aplikaci.
úterý, 01 listopad 2016
Bohatá kolekce barevných a chuťově podmanivých podzimních specialit. Takové bude menu restaurace Hliněná bašta, připravené na poslední tři měsíce tohoto roku. Vrací se famózní zvěřina, na talíři se objeví očekávané speciality z dýní, čerstvě vylovené sladkovodní ryby či dezerty z vyzrálého podzimního ovoce. I když už se stmívá stále dřív a dřív, romantická restaurace šéfkuchaře Hynka Vávry září do tmy a představuje v čase podzimních plískanic hřejivý ostrůvek pohody.
pondělí, 21 listopad 2016
Zatoulejte se s limitovanou edicí kávy Tchibo Sumatra Ketiara na obzvlášť exotické místo, a to na ostrov Sumatra na západě Indonésie. Je výjimečný svou působivou sopečnou krajinou, obrovskými vodopády, hustými deštnými pralesy a domovem fascinujících živočichů, mezi které patří i tygr sumaterský, velmi vzácný a vyhynutím ohrožený druh.
středa, 16 listopad 2016
 Sedavý způsob života, stres a nedostatek času sami na sebe nás může zase rychle vrátit k nezdravým návykům. Proč to nezměnit a nezkusit v práci k obědu něco nového? Zapomeňme na vlašák s rohlíkem, či čínu plnou glutamátu. Díky středomořským kuskusům si můžeme připomenout dovolenkovou atmosféru a také udělat něco dobrého pro naše tělo.
pátek, 04 listopad 2016
Škola vaření Chefparade, která nabízí kurzy vaření pro začátečníky i pokročilé, spustila na podzim oblíbenou akci 3+1 na dárkové poukazy. Kupte si 3 poukazy na kurzy vaření a 4. dostanete zdarma!