Apetit

neděle, 27 červen 2021
Sezóna lesního ovoce je v plném proudu a byla by škoda ji maximálně nevyužít. Všichni víme, že jahody, maliny a borůvky chutnají skvěle samotné, ale parádu přitom udělají i v lehkých letních dezertech. Využijte čerstvé ovoce a připravte třeba nadýchané letní cupcakes. A pokud nechcete během parných dní rozpékat troubu, můžete si zkusit vykouzlit domácí tvarohovou zmrzlinu nebo nepečený cheesecake do skleničky.
úterý, 15 červen 2021
Zkoušeli jste někdy koblihy na slaný způsob? Může to znít poněkud zvláštně, ale kynuté těsto je de facto chuťově neutrální. Proč ho tedy nedoplnit třeba příjemně pikantním křenovým dipem? Vraťme se ovšem k základu, tedy k nadýchaným koblihám. Zvolili jsme recept se zákysem. Naprosto nás totiž nadchnul Selský zákys od Pavlíny Páchové – FARMA POD LIPOU, loňský vítěz ocenění Regionální potravina v Královehradeckém kraji.
čtvrtek, 10 červen 2021
Protože jsou rajčata nejoblíbenější českou zeleninou, připravili jsme si pro vás recept, kde hrají prim. Je naprosto jednoduchý, ale budete se oblizovat ještě druhý den. Přestože stěžejní surovinu známe, položme si otázku – jaká se hodí do našeho pokrmu? 
pondělí, 05 červenec 2021
Pestrý výběr potravin téměř ze všech koutů světa je velmi lákavý. Zvykli jsme si, že můžeme po celý rok ochutnávat např. zeleninu a ovoce, které se u nás nepěstují nebo jsou v našich končinách jen sezónní. Není ovšem dovoz některých surovin či výrobků přemrštěný? Nezatěžujeme svou volbou zahraničních produktů životní prostředí příliš?
neděle, 04 červenec 2021
Zakousněte se do sladkého melounového pokušení! S recepty na zmrzliny či dobroty ke grilování, v nichž hrají prim melouny Bouquet, můžete mít léto každý den. Recepty jsou jednoduché a rychlé, takže je zvládne připravit i kuchař-začátečník. Stačí si vybrat ten pravý na váš stůl.
čtvrtek, 03 červen 2021
Již druhým rokem po sobě prožíváme poměrně turbulentní časy, jimž chybí pocit potřebné stability a ukotvenosti, o to víc se ale dokážeme radovat ze všeho, co nám staré dobré tradice naopak připomíná. Svou měrou snad k tomu přispívá i soutěž ČESKÁ CHUŤOVKA, která stále sází na vše, co se v uplynulých dvanácti letech osvědčilo a prokázalo tak svou potřebnost i životaschopnost.
úterý, 01 červen 2021
Nanuk s medvědem zná snad každý Čech a Slovák. Míša, typický svou tvarohovou chutí, vznikl v roce 1962 a stal se jednou z nejoblíbenějších značek zmrzliny. Každý rok se ho prodá na 25 milionů kusů a nejpopulárnější variantou zůstává už po několik generací klasický Tvarohový.
středa, 19 květen 2021
Praha je jedním z nejzelenějších měst na světě. Svou troškou do mlýna k tomu přispívá i jeden z nejnavštěvovanějších parků rozkládajících se přímo u Pražského hradu – Petřín. Malebná zákoutí, dechberoucí výhledy, architektonické atrakce a nejnověji také lahodná gastronomická zastávka – foodtruck La Porchetta di Simone (čti por·ke·ta).
pátek, 23 červenec 2021
Sledujete na etiketách potravin, odkud pocházejí? Gratulujeme. Znát místo původu je totiž důležité hned z několika důvodů. Co všechno svou volbou vůbec můžeme ovlivnit? V čem jsou výjimečné tradiční receptury od lokálních výrobců? A tušíte vůbec, o které naše výrobky či suroviny mají největší zájem v zahraničí?
středa, 07 červenec 2021
Kuře patří k vyhledávaným jídlům a variací, jak si ho připravit, je nespočet. Mezi nejpopulárnější jarní pochutiny patří také nádivka, která se často připravuje jako alternativa k jehněčímu na velikonoční tabuli. Vyzkoušejte letos neotřelé recepty z jarních surovin a pozvedněte klasické pečené kuře na gurmánskou specialitu. Dbejte však na kvalitu masa i ostatních ingrediencí, ze kterých jídlo připravujete.