Apetit

čtvrtek, 03 listopad 2016
Oslava mladého vína se v českých zemích nese v duchu svatomartinských oslav. Nejmladší moravská vína s přídomkem svatomartinská jsou lehká, svěží, ovocitá a již po pár týdnech zrání mají svůj osobitý charakter.
středa, 02 listopad 2016
Taky jste si v poslední době všimli toho vysokého zájmu o chilli? Pravidelně narážíte na pozvánky na různé chilli festivaly a v obchodech vidíte stále větší výběr různých pálivých papriček? A jak je to vlastně s tou pálivostí? Čtěte dál a zase budete o něco moudřejší.
úterý, 01 listopad 2016
Pečení cukroví a zdobení vánočního stromu jsou tradice, které dodržují lidé o Vánocích nejvíce. Připravili jsme pro vás recepty na vánoční dobroty, které jsou velice snadné, takže je případně zvládnete i se svými dětmi.
pátek, 21 říjen 2016
Podniky prodávající kávu, rostou jako houby po dešti. Liší se v mnoha aspektech. Začneme-li názvem, setkáváme se s označením kavárna či bistro. Kavárny jsou klasická místa uctívající kávu jako symbol koncentrace, setkávání a osobité vůně. Bistra mají moderní nádech, plné lidí, kterým poskytují přístřeší při volnějších povolání.
středa, 19 říjen 2016
Festival MilkParade 2016, pořádaný projektem na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus, si pro vás nachystal originální recepty od šéfkuchaře Michala Nikodema. Pokud některý z nich vyzkoušíte, následně ho vyfotíte a pošlete na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., máte navíc šanci vyhrát jeden z pěti voucherů na kuchařský kurz do kulinárního studia Ola Kala.
úterý, 18 říjen 2016
Jednička trhu, jemnický čaj Jemča, přichází s novinkou – redesignem obalů Pigi jako dárkem k padesátiletému výročí, které oslaví nejoblíbenější a také nejrozšířenější čaj v České republice v příštím roce.
úterý, 04 říjen 2016
Pochoutky ze „sladké Francie" se v Česku rychle zabydlely a není divu, že například Tarte Tatin, neboli obrácený jablkový koláč, patří ve francouzském pekařství a cukrářství v Myslíkově ulici v Praze mezi nejprodávanější sladkosti. Vznikl přitom vlastně omylem.
pondělí, 26 září 2016
Téměř o každé potravině se nepíše jen v pozitivním duchu, ale vždycky se najde i něco negativního. To platí i pro mléko. Důvodem mohou být vlivy východní filozofie a čínské medicíny, které k nám pronikají. Mezi laickou veřejností koluje častý názor, že konzumace mléka a mléčných výrobků je spojena se zvýšenou produkcí hlenu v horních a dolních cestách dýchacích. Jenže neexistuje žádný výzkum, který by tuto myšlenku alespoň částečně podpořil.
úterý, 20 září 2016
Tradiční odrůdy vinné révy získávají velkou konkurenci v podobě nově vyšlechtěných rezistentních odrůd, které jsou mnohem odolnější a daleko lépe se vyrovnávají s mrazy, škůdci či s houbovými plísněmi. Zdravé hrozny nepotřebují téměř žádnou chemickou ochranu, a tudíž maximálně vyhovují současnému trendu volajícímu po zdraví neškodných bio potravinách.
pátek, 23 září 2016
Tento víkend proběhl již 6. ročník festivalu Foodparade! A i letos organizátoři nezklamali a nabídli bohatý gurmánský program, který přilákal skoro 11 000 návštěvníků a nabídl opět pohodu, relaxaci i zážitek z dobrého jídla.