pátek 7. červenec 2017 0:00

Taxislužba nové generace v Praze, každá jízda zážitkem

Společnost Taxi Praha s.r.o., která se začátkem letošního roku stala provozovatelem služeb také na Letišti Václava Havla, nabízí od 1. června 2017 svým klientům unikátní technologickou inovaci, jež taxislužbu posouvá do nové dimenze.

Díky spolupráci se společností Mastercard® je možné ve vozech Taxi Praha od června platit i digitálně. Rozšíření možností bezhotovostního placení umožnilo spuštění bezpečné a pohodlné digitální služby Masterpass™ by Mastercard®. Ve vozech taxislužby má tento naprosto jedinečný platební systém evropskou premiéru. Ve vozech Taxi Praha je služba Masterpass, která je k dispozici zdarma, součástí platformy systému InMedia taxi.

 

Celková investice Taxi Praha s.r.o. přesáhne 10 mil. Kč, přičemž vybavení jednoho vozu se pohybuje ve výši cca 20 000 Kč.

Patrik Altman, jednatel Taxi Praha s.r.o., říká: "Cílem propojení obou systémů je zajistit klientovi maximální komfort, bezpečnost a nabídnout mu autonomní cestu taxíkem. Cesta s Taxi Praha s.r.o. musí být vždy příjemným zážitkem.“

 

Propojené systémy InMedia taxi a Masterpass budou k dispozici tuzemským i zahraničním zákazníkům.

 

Jak spojení InMedia taxi a Masterpass funguje?

 

Po usednutí do vozu vidí zákazník na tabletu nejen trasu, aktuální pozici na mapě, průběžnou informaci o ceně a interaktivního průvodce Prahou, ale díky propojení systémů InMedia taxi a Masterpass bude mít také usnadněnou platbu po dojezdu do cíle. Klient může zaplatit sám bezhotovostně přímo z mobilní aplikace načtením QR kódu, tedy zcela bez asistence řidiče, pouze pomocí tabletu a platebního terminálu. Zaplacení jízdy na tabletu trvá pouze několik vteřin, a to včetně zvolení případné výše spropitného řidiči.

 

Pokud se zákazník rozhodne pro úhradu platební kartou, využije k tomu rovněž platební terminál umístěný u tabletu. Platební kartu s citlivými platebními údaji tak má stále u sebe, nikomu ji nedává. In Taxi média umožňuje samozřejmě i platbu hotovostní.

 

Do konce letošního roku by mělo být systémem pro bezhotovostní digitální placení vybaveno celkem 400 vozů Taxi Praha s.r.o. . Polovina z nich bude exkluzivně jezdit na Letiště Václava Havla, druhá část bude nabízet služby v centru metropole.

 

V souvislosti se systémem InMedia taxi nelze opomenout také Prague City Tourism, marketingovou organizaci města Prahy, která dodává do aplikace data, týkající se historických i kulturních památek, restaurací, klubů, obchodů, a to adekvátně preferencím klienta.

www.taxi-praha.cz