neděle 3. leden 2016 0:00

Berlín láká na velké výprodeje: 3 nej obchodní místa

Chcete si za hubičku vybavit šatník, vydesignovat si byt nebo zkrátka jen zažít tu pravou nákupní horečku? Vydejte se do Berlína, kde v lednu začínají velké slevy v nepřeberném množství obchodních domů. Poradíme vám, kde dobře nakoupíte.

O Berlínu se ne nadarmo říká, že je výkladní skříní Německa. Obzvláště vybavená je v lednu, po třech králích, kdy tady mají dokonce pro období slev název WSV – Winterschlussverkauf, což znamená konečný zimní výprodej. „Slevy jsou natolik zajímavé a Berlín nabízí takové množství obchodních domů, zajímavých obchůdků a bleších trhů, že sem míří mnohem více Čechů než v jiném ročním období.

 

Pokud cestují autobusem, využívají takzvaných cest na otočku, kdy ráno jedou tam, večer zpět," říká Pavla Lauermannová z Eurolines a přidává několik osvědčených rad:

 

- Za nákupy do Berlína nevyrážejte v neděli, to má většina obchodů zavřeno.

- Největším nákupním dnem je sobota, pokud netoužíte po davech, té se rovněž vyhněte.

- S kreditkou si nevystačíte. Mnoho menších obchůdků akceptuje pouze německou EC kartu či hotovost.

- Autobusy Eurolines se do Berlína dostanete za 4,5 hodiny, zpáteční Promo jízdenka stojí 700 Kč a můžete jet i tzv. na otočku (v 6:45 z Prahy, z Berlína v 19:00).

 

Kam v Berlíně na nákupy:

 

1. Megalomanský KaDeWe je zkratka pro Kaufhaus des Westens (Obchodní dům Západu), je to nejznámější německý obchodní dům a druhý největší v Evropě. Stojí na Tauentzienstrasse a vyplatí se vyčlenit si na něj několik hodin. Najdete zde sedm pater věnovaných vždy jinému sortimentů zboží – oblečení, boty, parfémy... a jedno podlaží je vyhrazeno potravinám, kde nechybí desítky stánků s pochutinami.

 

2. Moderní nákupní centrum Arkády stojí na náměstí Potsdamer Platz a dobře tady nakoupí všichni, kdo mají rádi běžné značky jako H&M, Mango nebo Zara. A taky se tu dobře najíte.

 

3. Klasická nákupní galerie U Alexe stojí na Alexanderplatz a najdete tady na 180 obchodů překypujících zbožím za zlomkové ceny, to vše v budově ve stylu art deco.

 

Kde se ubytovat v Berlíně?

 

Doporučujeme andel's Hotel Berlin

 

Tento moderní hotel se nachází jen pár minut chůze od náměstí Alexanderplatz a berlínské televizní věže. Nabízí světlé a stylově zařízené pokoje s moderní koupelnou, samostatným WC, klimatizací a TV s plochou obrazovkou.

 

Sofistikovaný hotel Andel'S Hotel Berlin najdete kousek od památek jako je Berliner Kriminaltheater, East Side Gallery a Friedrichswerder Church (Friedrichswerdersche Kirche). Hotel byl otevřený v roce 2008 a nabízí moderní ubytování v 11 patrové budově navržené v architektuře v mezinárodním stylu.

 

V hotelu se servíruje pestrá snídani formou bufetu a večeře se podávají v prostorné restauraci, kde najdete místní speciality. Najdete tu i podzemní garáž, salón krásy a kadeřnictví, ale také luxusní konferenční prostory.

 

V areálu hotelu je i koktejlový bar, kasino a taneční sál a mohou využít kosmetické ošetření, páru a výřivku. V hotelovém fitness centrum je prvotřídně vybavená posilovna a můžete si zde půjčit i kola.

 

Address: andel's Hotel Berlin, Landsberger Allee 106, 10369 Berlin, Germany

 

 

Vzdálenosti:

 

Centrum East/Alexanderplatz: 3.3 km

Central Station: 6.8 km

S-Bahn station Landsberger Allee: 0.1 km

Berlin Tegel Airport: 13.5 km

Berlin Schönefeld Airport: 21.3 km 

 

Na video o hotelu se můžete podívat zde:

 

https://www.youtube.com/watch?v=wuTo2tNLta4

 

Více informací naleznete na www.vi-hotels.com/andels-berlin.