pondělí 11. červenec 2016 0:00

Objevte krásy Tyrolska - PillerseeTal

PillerseeTal se nachází v Kitzbühelských Alpách v severovýchodní části Tyrolska při hranicích s Bavorskem. Malebná městečka St. Ulrich, Fieberbrunn, Hochfilzen a Waidring jsou významnými centry letní turistiky, sportu, kultury i zábavy.

Leží na rakouské trase Svatojakubské cesty do Santiaga de Compostela, nabízí množství turistických i cyklistických tras, koupališť, sportovišť a zábavních parků. V údolí najdete 3 lanovky s letním provozem, které Vás vyvezou k nádherným vyhlídkám až do výšky 2500 m n. m. V samotném údolí a v okolí se nachází vše, co od letních Alp lze očekávat.

 

Abyste nemuseli přemýšlet nad financemi a ušetřili peníze, je pro Vás připravena Pillerseetal-Card: slevová karta umožňující využívat lanovky, koupaliště a mnohé další atrakce přímo v údolí. V porovnání s cenami zimních permanentek je karta opravdu levná. Šestidenní pro dospělé stojí € 52,-(dítě € 27,- ) a čtyřdenní € 42,- (dítě € 22,- ). Karta umožňuje vstup na nejzajímavější atrakce v údolí. Mezi jednotlivými středisky je Regio-Bus zdarma a pro děti je ve všední dny připraven program TATZI.

 

Děti zvláště ocení jízdu lanovkou z Fieberbrunnu okolo na Lärchfilzkogel, kde na ně čeká Timoks park. Je zde jedna z nejdelších bobových drah Timoks Coaste, dlouhá 1160 m. Své dovednosti si mohou vyzkoušet v malém horolezeckém parku či na obrovském skákacím polštáři. Další lanovkou je možné vyjet z Waidringu na Steinplatte. U horní stanice je v budově Triassic Center zajímavá expozice, kde naleznete korálové útesy, žraločí klece i interaktivní zábavné hry.

 

V tomto místě se nacházelo prehistorické moře Tethys a ještě dnes se v okolí dají nalézt zbytky zkamenělých korálů. Se životem v prehistorickém období se můžete seznámit na 4 km dlouhé cestě Triassic Trail. V létě zde děti zažijí úžasná dobrodružství na vodních prámech, lanových stezkách nad vodou i pod umělými vodopády. Jsou zde kromě jiného i dětské umělé lezecké stěny, lanové centrum a děti si mohou zkusit zahrát i na archeology.

 

Kousek dále je vyhlídková plošina ve tvaru zkamenělého korálu Steinplatte, která vybíhá do volného prostoru nad strmými skalními stěnami vysoko nad zemí a trochu adrenalinu zde poskytne i průhledná skleněná i mřížovaná podlaha. Největší radost budou asi mít děti z návštěvy rodinného parku zážitků Erlebnispark Familienland Pillersee, což je „obrazně řečeno" malá Matějská pouť, se všemi jejími atrakcemi. Je zde největší a nejbezpečnější osmisedačka v Rakousku, divoká voda, pirátská loď, nejrůznější klouzačky, kolotoče, trampolíny, prolézačky, lezecká stěna a pro odpočinek i solná jeskyně.

 

Děti si mohou pohladit malá zvířátka v zoo a občerstvit se v příjemné restauraci. Zkrátka je zde vše, co si jen mohou děti přát a asi nebude jednoduché je dostat domů, nebo na výlet další lanovkou k Jakubovu kříži. Stojí na vrcholu Buchensteinwand ve výšce 1.456 m n. m., je úctyhodných 29,6 m vysoký a slouží jako rozhledna s úchvatným výhledem do všech světových stran. Kříž se skládá ze 4 prvků, které představují základní myšlenky tohoto kříže - poutní a vyhlídkové místo, místo pro semináře a nejrůznější události i svatby.

 

Pillerseetal nabízí nepřeberné množství zážitků nejen sportovních, zábavních a kulturních, ale i možnosti ubytování na všech úrovních. Velice příjemný rodinný hotel Heigenhauser ve Waidringu má vhodnou výchozí pozici a nabízí vedle wellness i zapůjčení elektrokol, která lákají k výletům i méně zdatné cyklisty.

 

Dovolená v Pillertalseetalu pro vás bude nezapomenutelným zážitkem.