pondělí 19. prosinec 2016 0:00

Zima v Salcbursku je jako z pohádkové knížky

Když jsou dny stále kratší, sněhové vločky se snáší k zemi a hory se začnou halit do bílého hávu, nastává v Salcbursku okouzlující zima, na kterou všichni tak netrpělivě čekají. Zasněžené lesy, zamrzlá jezera, skvěle upravené svahy, běžecké stopy a zimní turistické trasy přímo vybízejí k pohybu na čerstvém vzduchu.

Adrenalinoví nadšenci, kteří potřebují akci jako sůl, mohou vyzkoušet mnoho trendy sportovních aktivit. K perfektní zimní dovolené patří také sáňkování, koulování, túry na lyžích, vyjížďky na saních tažených koňmi nebo příjemné posezení na chalupě. Kdo má rád zimu, bude Salcbursko milovat.

 

Ráj pro sportovce

 

Když se řekne Salcbursko, snad každému se vybaví zimní sporty. Není divu, mají tady dlouhou a bohatou tradici. Na Kitzsteinhornu byla již roku 1965 jako první v Rakousku zpřístupněna lyžařská oblast na ledovci. Návštěvníky z celého světa stále fascinují nejlépe upravené sjezdovky a nejmodernější lanovky vleky, to vše s úchvatným výhledem na okolní svět hor.

 

Hosté se v Salcbursku mohou těšit na perfektní nabídku 22 lyžařských regionů, 70 zimních sportovních letovisek, 2000 kilometrů sjezdovek a stejně tak mnoho kilometrů běžeckých stop. Maximální požitky ze sportu dále garantují snow a fun parky na 30 místech, starodávné chalupy i moderní horské restaurace nebo největší lyžařská oblast Ski amadé. Každý rok investují provozovatelé lanovek a vleků do nového zařízení. Vznikají zde nové lyžařské oblasti, které překračují hranice a patří k těm největším v Rakousku. Závody, poháry, mistrovství a další sportovní události přivádí do Salcburska světové elity ze všech zemí světa. Legendární jsou také zahajovací párty u příležitosti začátku sezóny a Après-Ski.

 

Potichu zimním lesem

 

Kromě příznivců bujaré zábavy na sjezdovkách si tu užijí také ti, kteří preferují klid v přírodě. Mezi nezapomenutelné zážitky patří například výpravy s průvodcem s pochodněmi, exkurze s rangery Národního parku do Rauriského pralesa, krmení zvířat nebo romantické projížďky na saních tažených koňmi. Zábavné je také sáňkování na některé ze 110 sáňkařských drah v Salcbursku. Na mnoha z nich je možné jezdit díky umělému osvětlení i večer. Dalšími oblíbenými aktivitami na dovolené jsou metaná na ledu nebo výpravy na sněžnicích.

 

Zimní trendy sporty

 

Lezení ledopádů, kiteboarding na ledu, zorbing nebo jízda na segwayi zimní zasněženou krajinou. V Salcbursku můžete vyzkoušet mnoho zábavných trendy sportů. Rozsáhlá síť běžeckých stop po celém Salcbursku nabízí ideální podmínky pro severské sporty. Od klasického běžeckého stylu, přes bruslení až po laserový biatlon.

 

V posledních letech je na vzestupu také skitouring. Při výstupu mimo upravené sjezdovky pomáhá speciální vázání a nahoru se jde neporušeným prašanem po hluboce zasněžených svazích. Jde o fantastický zážitek z přírody pro všechny, kteří se vyznají v terénu. Značené trasy pro skitouring najdete například na Kitzsteinhornu, v regionu Fuschlsee je naučná skitouringová stezka, v Obertauern na Gnadelalm cvičná stezka a v Zell am See-Kaprunu první skitouringová hora v Salcbursku.

 

Relaxace v termálních lázních a wellness oázách

 

Po tolika outdoorových aktivitách si člověk rád užije rozmanitou relaxační nabídku v hotelech nebo šesti termálních lázních a wellness oázách v Salcbursku. Bazén a sjezdovka jsou zde vždy nadosah.

 

Milovníci vody se mohou dosyta vydovádět na obřích skluzavkách, lezeckých stěnách nebo na skokanských věžích. Jiní hosté si chtějí užívat luxus saun, hamam lázní nebo péči o tělo. Když se člověk navíc ponoří do příjemně teplé vody, je odměněn úchvatným pohledem na bílé svahy prosvítající z noční oblohy. Mezi oblíbené salcburské termální lázně patří Alpské termální lázně a Skalní termální lázně v Gasteinertalu, zážitkové termální lázně Amadé v Salcburském sportovním světě, TAUERN SPA v Zell am See-Kaprunu, Aqua Salza v Gollingu nebo léčivé termální lázně Heiltherme Bad Vigaun.

 

Vítejte u specialistů na dovolenou

 

Hostům je zde k dispozici více než 207 000 lůžek. Široké spektrum zahrnuje idylické farmy, vesničky na pastvinách s útulnými chatami, příjemné rodinné hotely, wellness rezorty, malé penziony, ale také designové apartmány nebo útulné prázdninové bydlení. Poskytovatelé ubytování vycházejí vstříc nejrůznějším cílovým skupinám. Někteří se specializují například na sportovce, další na rodiny, na seniory nebo na ty, kteří přijeli na zdravotní dovolenou. Kdo vyznává zdravý životní styl, jistě ho potěší nabídka partnerských provozů BioParadies Salzburgerland.