sobota 20. květen 2017 0:00

Tip na výlet: Italské městečko Barcis

Malebné Barcis najdete v italském regionu Friuli Venezia Giulia. Na západě Friuli leží horské městěčko, které je proslulé především díky jezeru se smaragdově zelenou vodou. Při pohledu na vodní hladinu se budete cítit jako v pravém přírodním horském ráji.

Ideální je udělat si procházku kolem vody, vzít si s sebou občerstvení a následně si udělat piknik v přírodě. Při hodování se budete moc kochat nejen úžasným výhledem na jezero, ale i na okolní hory, které se kolem vás budou majestátně tyčit.

 

Celá oblast je součástí přírodního parku The Nature Reserve Forra del Cellina a patří pod Friulian Dolomites Natural park. Najdete zde neuvěřitelně zajímavě tvarované horské masivy, které jsou ideální pro všechny milovníky hor. Parkem protéká řeka Celina, která je sice hodně studená, ale za to neuvěřitelně průzračná. V oblasti roste spousta chráněných rostlin, které nikde jinde neuvidíte. Kromě milovníků procházek si na své přijdou i adrenalinový nadšenci, kteří budou moc překonávat horské masivy při lezení.

 

Přírodní rezervace The Nature Reserve Forra del Cellina je plná geologicko-morfologických úkazů a vy si zde budete připadat jako v horském ráji. Je tu klid a není tu zatím přeplněno turisty. Dokonce se můžete nechat vyvézt na okružní jízdu horami malým vláčkem.

 

Více info najdete na:  http://www.turismofvg.it/Lakes/Lake-of-Barcis?UrlBack=aHR0cDovL3d3dy50dXJpc21vZnZnLml0L1NlYXJjaC9TZWFyY2hDTVM%2Fc2VhcmNoQ01TPWJhcmNpcytsYW