pondělí 12. červen 2017 0:00

Pěší túry pro rodiny ve Vorarlbersku

Děti chtějí objevovat svět, zvláště venku v přírodě. Ve Vorarlbersku je připravena celá řada pěších tras vhodných pro rodiny s dětmi. Inspirace pro Vaši rodinnou dovolenou v Rakousku.

Putování pro rodiny ve Vorarlbersku
Hrát si v přírodě u potoka, navštívit a pohladit si zvířátka, prozkoumat horský svět s lamami a jinými veselými maskoty nebo naslouchat příběhům z minulosti na interaktivních záchytných bodech.  Takto plyne čas při rodinných putováních ve Vorarbersku.


Cestou necestou s kočárkem po Bregenzerwaldu
V Bregenzerwaldu se počítá se zvláštními potřebami rodin s malými dětmi. Turistické trasy zde z velké části vedou po vyasfaltovaných cestách, jejichž projití trvá přibližně jednu až dvě hodiny.

Příklad: Okružní cesta v Andelsbuchu k vodopádům na Brühlbachu:

  • doba chůze asi 1 hodina
  • trasa z centra obce směrem k lanovce, kolem studny Fahlerbrunnen, sestup k vodopádům a výstup zpátky
  • převýšení 30 m

Informace o cestách pro dětské kočárky jsou uveřejněny v brožuře Sport a zábava (Sport und Spaß), kterou poskytuje zájemcům turistická informační kancelář Bregenzerwald Tourismus.
www.bregenzerwald.at
 

Rodinné cestování po údolí Brandnertal
Na 1,5 km dlouhé zvířecí stezce mohou malí hosté soutěžit s kozami ve šplhání, balancovat na hrazdě se slepicemi, pohladit si ovce a králíky nebo obdivovat „Hmyzí hotel“. Kromě přímého styku se zvířaty nabízí stezka také různé hry a experimenty – vede skrz otevřené chlévy, pozorovací stanoviště, hřiště a odpočinkové zóny.
"Cesta naboso"- "Barfussweg" nad horní stanicí lanovky Brand je opravdovým zážitkem pro všechny smysly a pro celou rodinu. Jak  nahá chodidla vnímají lesní půdu, rašeliniště a louku, kameny a pramenitou vodu? Děti se tu mohou naučit vnímat samy sebe i okolní přírodu, což je pro mnohé z nich nejen nový, neobvyklý prožitek, ale i zábava.


Kde se bere počasí? Kdo přináší kameny na hory? A co se odehrává na horských pastvinách?  Odpovědi na tyto a mnohé další otázky z oblasti horského světa nabízí interaktivní „Natursprünge-weg“.  Jedenáct záchytných bodů zve své malé návštěvníky k tomu, aby hravou formou poznali zdejší přírodu a její obyvatele. Přibližně jeden kilometr dlouhá cesta, se dá absolvovat i s dětským kočárkem a trvá asi dvě hodiny.
www.vorarlberg-alpenregion.at


Putování s Huskym po údolí Brandnertal
Husky Tony a jeho věrní psi doprovází velké i malé turisty okolo jezera Lünersee v údolí Bradnertal.  Návštěvníci jsou se psy spojeni pomocí vodítka, uvázaného k břišnímu pásu. Tím jim psi pomáhají při chůzi. Místo pro odpočinek a posilnění se nachází na horské pastvině vedle jezera Lünersee. Tato putování se však konají pouze na objednávku.
www.husky-toni.at


Golmiho výzkumná výprava v Montafonu
Na trase dlouhé 1,5 km vede děti svišť Golmi svým životním prostředím a vysvětluje malým i velkým zajímavé  stránky živočišné a rostlinné říše v horském lese. Více než dvacet zastávek s různými zážitky přibližuje dětem hravým způsobem široké téma přírody. Nabídku doplňuje dětský vlek, lávky a areál vodních hrátek.
www.golm.at
 

Naučná stezka Braz
Naučná stezka v Brazu je vhodná zejména pro rodiny s dětmi. Velmi dobře připravená je i pro horké letní dny, protože většina trasy vede ve stínu vzrostlých stromů.  40 naučných tabulí informují a fauně a floře, historii a tradičním umění pohostinství. Výchozí body stezky jsou na mostech Mühletobelbrücke nebo Masontobelbrücke. Tam se nachází přehledové tabule s informacemi o celé trase. Na trase je možné využít také zkratky.
www.klostertal.travel

Naučná stezka pro děti ve Vorarlbersku
Naučná stezka z vorarlberského Sulzbergu vede přes hranice až do německého Oberreute a přináší dětem i dospělým zajímavé informace o okolní přírodě.

Naučná stezka v Sulzbergu u Bregenzu
Při putování po naučné stezce, která začíná v centru Sulzbergu u Bregenzu (na Bodamském jezeře) a vede přes hranici do německého Oberreute, najdou rodiče s dětmi přes 20 ručně malovaných naučných tabulí s informacemi o stromech, lese a jeho obyvatelích.


Po cestě si výletníci mohou ochladit nohy chůzí v bazénku s vodou, čímž udělají i něco pro své zdraví. Občerstvení zajišťuje  hostinec Hochsträß-Stübl.
www.sulzberg-bregenzerwald.com

 

foto:austria.info