čtvrtek 7. prosinec 2017 0:00

Ve Špindlu se začne lyžovat již tento pátek! O víkendu budou v provozu čtyři lanovky

Těšíte se na letošní první lyžovačku? V největším krkonošském středisku odstartuje oficiálně zimní sezóna už tento pátek 8.prosince. Vezměte kamarády nebo děti a přijeďte si užít víkend do zasněženého Špindlerova Mlýna. Lyžovat bude možné ve Svatém Petru, na Hromovce i na Medvědíně.

V sobotu pak ve Svatém Petru vypukne tradiční Špindl Ski Opening s celodenním programem. Přes e-shop Gopass.cz pořídíte na víkend i výhodné třídenní skipasy za cenu jednodenního.

 

Také se už nemůžete dočkat zahájení letošní zimní sezóny? Pak zahoďte za hlavu všechny dosavadní plány na víkend a vyrazte v pátek do Špindlerova Mlýna. Lyžařská sezóna začíná! „Všechny lyžaře bychom chtěli pozvat na zahájení letošní zimy. Lyžovat se začne už v pátek, a sice ve Svatém Petru, na Hromovce a na Medvědíně," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek s tím, že v pátek bude k dispozici ve Svatém Petru modrá sjezdovka, na Medvědíně sjezdovka Hřiště a Červená od spodní stanice vleku, dále Nová Hromovka a k odjezdu z Horních Míseček budou moci lyžaři se zvýšenou opatrností využít částečně upravenou Vodárenskou. Zpět se budou moci vrátit opatrně po částečně upravené Machytce.

 

V sobotu a v neděli pak ještě přibude malý hank ve Svatém Petru a kotvový vlek pod lanovkou na Medvědíně. Na svazích Skiareálu Špindlerův Mlýn leží v současnosti 30 až 50 centimetrů sněhu. Během víkendu se můžete těšit i na výhodnější skipasy. „O Ski openingovém víkendu, tedy od pátku 8. do neděle 10. prosince, nabízíme našim návštěvníkům třídenní skipasy za cenu jednoho. Tři dny lyžování tak vyjdou na pouhých 730 korun. Lyžaři ušetří přes dva tisíce korun," uvedl obchodní a marketingový ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš s tím, že výhodné skipasy bude možné zakoupit pouze předem přes e-shop zákaznického systému GOPASS na www.gopass.cz. Pokud zájemci o lacinější skipasy ještě nemají věrnostní kartu GOPASS, stačí se zdarma zaregistrovat.

 

Sobotní Ski opening nabídne koncert Janka Ledeckého nebo exkluzivní promítání filmu

 

V sobotu si nenechte ujít tradiční Špindl Ski Opening, který je každoročně nejočekávanější událostí přicházející zimní sezóny. Není lákadlem jen pro lyžaře, ale navštěvují jej i známé osobnosti z showbusinessu nebo podnikatelské sféry. Zkrátka kdo nebyl ve Špindlu na openingu, ten jako by nebyl. Ani letos si proto nenechte tento výjimečný event ve Svatém Petru ujít. Co bude na programu?

 

„Ve Svatém Petru se návštěvníci mohou těšit na úvodní závod série s ČT Sport na vrchol, živé vystoupení Janka Ledeckého, skupinu AbbaStars, hudební show Las Vegas nebo exkluzivní předpremiéru nového filmu Špindl včetně autogramiády herců," přiblížil program ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek s tím, že SkiOpening navštíví například Marek Vašut, Jakub Kohák, Jan Révai, Josef Mladý, Anna Polívková, Kateřina Klausová, Anita Krausová nebo sám režisér filmu Milan Cieslar. Film se natáčel ve Špindlerově Mlýně loňskou zimní sezónu a do kin půjde oficiálně 21. prosince. Během SkiOpeningu se můžete těšit i na spoustu dětských atrakcí a soutěží, dárky a stánky s občerstvením.

 

Nová restaurace, půjčovna i infocentrum

Oficiální otevření zimní sezóny s sebou přinese i řadu novinek. Premiéru bude mít například nově zrekonstruovaná samoobslužná restaurace Stadion ve Svatém Petru na dojezdu sjezdovek. Skiareál navýšil její kapacitu z 90 na 190 míst a zavedl automatizovaný systém výdeje jídel. Nový je i celý interiér a vzhled. „Často jsme se tu potýkali s frontami, hlavně v době obědů. Stávalo se, že než se

 

zákazník donesl jídlo ke stolu, bylo už často vystydlé a pochopitelně k němu měl výhrady. To jsme se rozhodli změnit. Věřím, že zákazníci budou nyní spokojení," vysvětlil Jílek. Dokončenou novou přístavbu získala i oblíbená restaurace Na Pláni s nádherným novým panoramatickým oknem, které nabízí opravdu nádherné výhledy na hřebeny hor a stojí za to sem zavítat. U dolní stanice Medvědína pak najdete novou moderní multifunkční budovu s pokladnami, infocentrem a půjčovnou Spindl Motion. Všechny obchody SpindlMotion budou od pátku otevřené a nabídnou návštěvníkům zbrusu nové kolekce sportovních značek. Na další novinky skiareálu se pak můžete těšit ještě před Vánoci.