pátek 5. leden 2018 0:00

Tip kam na hory: Brandnertal vás okouzlí!

Proč Brandnertal? Střídají se zde totiž zasněžené kopce, ale i ledové masivní vrcholky hor. A tak je zde lyžování ideální nejen pro milovníky krásných panoramat, ale i pro milovníky zimních sportů. I když lyžařský areál Brandnertal patří k těm větším, na své si zde přijde každý lyžař.

Kde je Brandnertal? Najdete ho na západě Vorarberska blízko hranic s Lichtenštejnskem. Lehkých sjezdovek pro začátečníky (modrých) a středně těžkých sjezdovek pro běžné rekreační lyžaře (červených) je zde opravdu dostatek, velmi málo je zde nejtěžších (černých) sjezdovek.

 

Navíc má zima v Alpách neuvěřitelné kouzlo. Strhující barvy nebe, neuvěřitelné sluneční světlo a klid hor a lesů vyzývají ke snění a dokonalému uvolnění. Krátký pobyt v Alpách je naprosto ideální k načerpání nové energie.

 

Jen žádný stres, vypadnout z města, udělat si čas na pobyt v přírodě, zhluboka se nadechnout a hodně vidět a vnímat. Dnes žíje více než padesát procent lidí ve městech. Do roku 2050 jich má být dokonce sedmdesát procent. Četné experimenty dokazují, že urbanizace souvisí s rostoucím počtem mentálních onemocnění. Krátký únik z města pomůže dobít baterky a vyjasnit mysl.

 

Na lyže nebo na túru?

 

Dovolená v Rakousku má zelenou a turistika se dostává stále více do popředí. Aby si při společných túrách přišli všichni na své, budují turistické svazy rodinné horské stezky, které zvládnou i děti. V hotelech v rakouské oblasti Vorarlberg mají někde dokonce i vlastní horské průvodce, kteří se zájemci vyrážejí na horské výlety. V hotelu jsou k dispozici i ruksaky, hole a ochrana proti dešti. Pro děti, které často shledávají turistiku nudnou, jsou připraveny technické atrakce jako GPS-túry nebo geocaching, s kterými se stoprocentně podaří děti (a ne jen ty) vylákat do přírody.

 

Tip na ubytování:

Hotel Walliserhof

Gufer 43, 6708

Brand www.walliserhof.at

 

 

Tip na lyže:

 

Lyžařský areál Bludenz

 

V příjemném lyžařském středisku Bludenz vás čeká nejen spousta sněhu, ale i okouzlující krajina, kterou si na vaší zimní dovolené můžete vychutnat každým coulem. Kromě jednoduchých sjezdovek pro začátečníky zde najdete i místa pro pokročilejší lyžaře.

 

Bludenz: to je skvělé středisko pro zimní sporty pro celou rodinou bez rodinu.

 

Více info najdete na: 

https://www.vorarlberg-alpenregion.at/brandnertal/