pondělí 3. únor 2020 0:00

Ve Špindlu nabízí vynikající podmínky pro lyžování

Přestože zatím panuje mírná zima a pořádné sněhové nadílky jsme se zatím v Čechách nedočkali, řada horských středisek láká na kvalitní lyžování. Více než dvacet kilometrů zasněžených sjezdovek a výborné lyžařské podmínky nabízí třeba Skiareál Špindlerův Mlýn. S ohledem na blížící se pololetní a jarní prázdniny otevřelo středisko již devadesát procent svých tratí, zbývající hodlá zprovoznit v následujících dnech.

„Díky teplotám pod nulou v předchozích dnech jsme mohli zase intenzivně zasněžovat. Na sjezdovkách v současnosti leží asi půl metru sněhu a podmínky jsou opravdu vynikající. V provozu máme přes devadesát procent sjezdovek, chybí v podstatě už jen horní část černé sjezdovky ve Svatém Petru, kterou chceme otevřít v nejbližších dnech. Návštěvníci si mohou zalyžovat na více než dvaceti kilometrech denně upravovaných tratí,“ přiblížil lyžařské podmínky ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš s tím, že středisko je připraveno na blížící se pololetní a jarní prázdniny.

 

Skiareál již o víkendu zprovoznil oblíbené večerní lyžování na Hromovce. Ta je jednou z nejdelších a nejlépe osvětlených sjezdovek v Česku. Přestože nyní vládne ve Špindlu opravdová zima, začátek sezóny podle Hroneše úplně ideální nebyl.

 

„Je pravda, že začátek lyžařské sezóny jsme museli letos trochu posunout. Na tradičním ski openingu nám počasí bohužel lyžovat neumožnilo. Snažili jsme se na vánoční svátky udělat maximum, abychom mohli sjezdovky otevřít. Díky modernímu systému technického zasněžování se nám to podařilo a do Špindlu zavítaly tisíce lidí. I když zimě počasí letos moc nepřeje, nabízíme lyžařům opravdu parádní podmínky, na všech otevřených sjezdovkách leží kolem 50 cm sněhu. A díky flexibilním skipasům a řízenému počtu návštěvníků v areálu i mnohem větší komfort a bezpečnost na sjezdovkách,“ sdělil Hroneš.

 

Právě řízený počet lyžařů a proměnlivé ceny skipasů jsou novinkou největšího krkonošského střediska. Zájemci si mohou skipasy nakupovat online podobně jako letenky a platí, že čím dříve je koupí, tím jsou levnější. Jejich cena se navíc odvíjí také od obsazenosti areálu nebo třeba počasí. Díky efektivnímu řízení návštěvnosti je tak skiareál schopen pozitivně ovlivňovat bezpečnost a samotný komfort na sjezdovkách.

 

„V případě, že by k nám zavítalo více lyžařů a snowboardistů, než může kapacita areálu přijmout, jsme připraveni v konkrétní den klidně omezit prodej skipasů na pokladnách,“ podotkl René Hroneš. Místo davů ale zatím skiareál slibuje spíše volné sjezdovky a skipasy za velmi výhodné ceny. Mezi vánočními svátky se cena jednodenního skipasu vyšplhala kvůli obrovskému náporu lidí na více než 1000 korun. Přestože je i nyní plná sezóna, skipas pořídíte za polovinu. Podle samotných lyžařů se nákup dopředu rozhodně vyplatí. Ušetřit můžete klidně i více než padesát procent. „Skipasy jsme si kupovali už osmého prosince, protože jsme věděli, že leden nabízí poloprázdné sjezdovky a kvalitní tvrdý povrch sjezdovek dlouho vydrží. Záměrně jsme se chtěli vyhnout víkendům, kdy bývá plno.

 

Konkrétní den lyžování jsme si vybrali primárně podle ceny, na 21. ledna byla totiž cena jednodenního skipasu lákavých 450 korun. Původní plán byl sice lyžovat na červené sjezdovce ve Svatém Petru, ta byla z důvodu pořádání závodů pro veřejnost uzavřena. I tak jsme si ale zalyžovali dobře, k cena pomalu rostla. Pokud jste odložili nákup skipasu až na 21. ledna, čekala vás na e-shopu cena 790 Kč. Přímo ve středisku jste si mohli na samoobslužné pokladně GOPASS TICKETS koupit skipas za 870 Kč, na kamenné pokladně dokonce za 890 Kč.