středa 26. květen 2021 0:00

Zjednodušily se podmínky testování hostů v hotelích, některé začaly nabízet testy k pobytu zdarma

Na základě jednání AHR ČR a MPO dnes došlo k výraznému zjednodušení v testování hotelových hostů. Nově bude možné testovat se přímo na místě a testy, které hosté sami přivezou, budou uznávány do 72 hodin od provedení. Právě testování bylo jednou z hlavních bariér při rozjezdu hotelové sezony.  

“Jednoznačně změnu vítáme. Povinné testování hostů a zmatek, který ho provázel, bylo jednoznačnou bariérou pro rezervace pobytů. Hotely by proto měly k zákazníkům co nejvíce komunikovat možnost testování přímo na místě. Dobře zvládnuté testování přímo v hotelu totiž může přilákat hosty, pro které by bylo jejich zajištění před příjezdem komplikované - především rodiny s dětmi," uvádí František Peterka, šéf vyhledávače dovolených a zážitků Explorio.cz.
 
S testováním na místě zároveň počítá celá řada hotelů, některé nabízí testy k pobytu za velkoobchodní cenu anebo zdarma. Jejich názory a přístupy jsme pro vás shrnuli zde: http://bit.ly/hotely_a_testyCitace můžete využít dle vlastní libosti.
 
“Předpokládáme, že každý host k nám přinese vlastní test s negativním výsledkem. Pokud ho však nebude mít, nabídneme mu test na recepci zdarma. Hosty přijímáme k ubytování ihned od pondělí 24. května a první dva týdny poskytujeme na podporu prodeje 20 % slevu na ubytování," uvádí Dagmar Slámová, marketing manager Hotelový resort Kamzík, Karlov pod Pradědem.
 

"Pro naše hosty jsou v hotelu k dispozici antigenní testy, které poskytujeme k rezervaci ubytování za velkoobchodní cenu a za tuto cenu budou k dispozici i pro hosty, kteří mají zájem posedět na jedné z našich zahrádek," uvádí například Martin Venglář, Ředitel Aparthotelu Svatý Vavřinec.

"Letní sezónu, pokud nedojde opět ke komplikacím, očekáváme vydařenou. Našimi hosty v tomto období jsou především rodiny s dětmi. Při testování hostů se řídíme pokyny vlády. V případě pobytu delším jak 7 dní, nabízíme hostům samotesty,"
 zmiňuj Alžběta Mikešová, obchodní manager společnosti Amenity Resorts.

...a odkaz na kompletní anketu hotelů pro jistotu ještě jednou sem, pokud jste ji výše přehlédli: http://bit.ly/hotely_a_testy.