úterý 5. duben 2022 0:00

Zájem je letos velmi vysoký, cestovní kanceláře hlásí na Velikonoce vyprodané termíny.

Především v posledním týdnu s ochlazením teplot se téměř veškerá Last minute nabídka zájezdů na nadcházející víkend vyprodala. Jistě se ve vysoké poptávce promítá 2roční omezené cestování a riziko zdražení zájezdů. Podle výše prodejů letosna Velikonoce vycestují desítky tisíc Čechů, dle našich odhadů až 80 tisíc, což zcela odpovídá předpandemickým číslům.
 
Cestování je v tomto termínu oblíbené i kvůli dvěma státním svátkům v pátek a pondělí, které umožňují pracujícím čerpat nižší či žádný počet dovolené v zaměstnání. Zájem ze strany českých dovolenkářů je tak u cestovních kanceláří nejen o týdenní pobyty u moře, zejména v Egyptě, Spojených arabských emirátech a na Kanárských ostrovech, ale také o pobyty na prodloužený víkend s přímým leteckým spojením. 
 
Během Velikonoc často míří Češi i do lázní, zejména na Slovensko a do Maďarska, kde užívají velikonočního folklóru. Dále za poznáním do evropských metropolí, např. do Paříže, Říma, Londýna, Barcelony a Malagy. Vzhledem k letošnímu pozdnímu termínu Velikonoc v půlce dubna jsou prodeje lyžařských zájezdů v tomto termínu minimální.